Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (m)
- 1 el water of amandelmelk
- 60 g zachte roomkaas
- 70 g hazelnootmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl kaneel
- 1 el erythritol
- 1 tl vanille-extract
- optioneel: 1 el cacaopoeder
- optioneel: handje aardbeien
- voor erbij: Lowcarbchef Sweet Syrup
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in een blender. Doe eerst de eieren, water en roomkaas in de blender, zodat de droge ingrediënten niet onderin blijven plakken.
- Mix tot een glad beslag en schraap indien nodig langs de zijkanten. Laat het beslag 2 minuten rusten.
- Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Giet voor elke pannenkoek 3 tot 4 eetlepels beslag in de pan (je maakt er 6 tot 8 in totaal)
- Zodra er kleine belletjes aan de bovenkant verschijnen, draai de pannenkoek om en bak verder tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit proces tot al het beslag is opgebruikt.
- Serveer de pannenkoeken met een topping van boter en Lowcarbchef Sweet Syrup.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (3 tot 4 pancakes)
- Calorieën: 379
- Vetten: 33,6
- Koolhydraten: 8,4
- Vezels: 3,4
- Eiwitten: 13,9