Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree.

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Biefstuk en paddenstoelen

  • 2 stuks hertenbiefstuk (2x125 gr)
  • scheutje olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 400 gr cantharellen of gemengde paddenstoelen
  • 2 koolhydraatarme stoofpeertjes
  • zeezout en peper naar smaak

Pastinaakpuree

  • 400 gr pastinaak
  • scheutje melk of room
  • 1 el roomboter
  • snufje zout
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Haal de stukken hertenbiefstuk uit de koelkast en dep droog met keukenpapier. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
  2. Schil de pastinaak en snijd deze in plakjes. Voeg de pastinaak samen met een snufje zout toe aan het kokende water en kook de groente in 10 tot 15 minuten gaar.
  3. Giet het water af en voeg een scheutje melk of room en de roomboter toe aan de pastinaak. Pureer de pastinaak met een staafmixer. Breng de puree op smaak met zout en peper. Zet de puree even opzij (met deksel op de pan).
  4. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag boven een middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe. Bestrooi de biefstuk met grof zeezout en peper en voeg de stukken toe aan de pan. Schroei beide kanten dicht (ca. 30 sec per kant). Voeg dan de boter toe en zet het vuur iets lager. Bak de biefstuk 1,5 minuut per kant. Leg de biefstuk in aluminiumfolie en vouw dicht.
  5. Bak ondertussen in de jus van de biefstuk de cantharellen of wilde paddenstoelen gaar. Pak 2 borden en leg de puree op de borden, eventueel m.b.v. een serveerring. Leg op elk bord een stoofpeertje en leg naast het biefstukje de paddenstoelen.
  6. Garneer de hertenbiefstuk met extra zout en peper en jus uit de pan. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 592
  • Vetten: 31
  • Koolhydraten: 35,1
  • Vezels: 14,8
  • Eiwitten: 36,2