Ingrediënten
Schaal
Ovenschotel
- 600 gr kipdijfilet
- 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 200 ml kokosmelk
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 blokje kippenbouillon
- zout en peper naar smaak
- 100 gr babyspinazie
- 200 gr sperziebonen
Curry pasta
- 2 el geraspte gember
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- koriander naar smaak
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl garam masala
- 1 rode peper, fijn gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten beet gaar. Laat het na het koken goed uitlekken en plaats het samen met de kipdijfilet in een ingevette ovenschotel. Besprenkel de bloemkool en kip met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de schotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de curry pasta door alle ingrediënten in een blender te mengen. Voeg de currypasta toe aan een koekenpan en bak het 1 minuut. Voeg dan een el olijfolie toe en bak nog eens een minuut. Pak dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, kokosmelk, en de kippenbouillon en voeg dit toe aan de currypasta. Laat dit al roerend 5 minuten sudderen boven een laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel extra zout of peper toe.
- Roerbak de spinazie in 2-3 minuten gaar in een koekenpan en voeg dit toe aan de saus. Haal de ovenschotel met de gebakken kip uit de oven en controleer of de kip gaar is. Voeg de currysaus toe en bak de schotel nog een 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen 5-10 minuten beetgaar. Serveer de curry schotel met de gekookte sperziebonen en eventueel een beetje Griekse yoghurt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van de schotel
- Calorieën: 402
- Vetten: 23,9
- Koolhydraten: 9,3
- Vezels: 6,4
- Eiwitten: 34,4