Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaans stoofpotje met gegrilde groenten.

Italiaans stoofpotje met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 200
  • Totale tijd: 220
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1,1 kilo riblappen
  • zout en peper
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie of boter
  • 500 ml runderbouillon of 500 ml water met bouillonblokje
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl gemalen venkelzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 gr champignons
  • 1 groene paprika
  • 2 kleine courgettes of 1 grote
  • koolhydraatarme bruschettas (zie recept)
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1/2 el balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas (garnering)

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in blokjes en breng goed op smaak met zout en peper. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Verwarm een el olijfolie of boter in een braadpan boven een middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten en schep deze daarna uit de pan.
  2. Voeg de blokjes vlees toe aan dezelfde pan en bak de blokjes goudbruin aan alle kanten. Dit duurt ongeveer ca. 5 tot 10 minuten.
  3. Voeg als je een slowcooker wilt gebruiken nu het vlees toe aan de slowcooker of laat het vlees in de stoofpan.
  4. Voeg dan de runderbouillon, gebakken ui en knoflook, tomaten uit blik, Italiaanse kruiden en gemalen venkel toe. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Voeg de laurierblaadjes en rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 3 uur zachtjes stoven.
  5. Als het stoofvlees bijna gaar is, begin je met het snijden van de groenten. Snijd de champignons in dikke plakken, paprika in blokjes en de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
  6. Verwarm een grote koekenpan of grillpan boven een middelhoog vuur. Bak de paprika goudbruin en voeg dit toe aan het stoofvlees. Bak nu ook de courgettes goudbruin en voeg toe aan het vlees en doe ten slotte hetzelfde met de champignons.
  7. Laat het stoofvlees met de groente nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Maak ondertussen de bruschetta’s. Door plakjes low carb wit brood te roosteren in de oven of broodrooster.
  8. Snijd ondertussen de basilicum fijn en voeg dit samen met de balsamico de 10 minuten van het stoven toe aan de pan.
  9. Je maakt ca. 6 porties stoofvlees. Serveer op een bord met een bruschetta, verse basilicum en Parmezaanse kaas.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/6 van het totaal zonder bruschetta)
  • Calorieën: 373
  • Vetten: 19,6
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 40,4