Italiaanse gevulde courgettes met kipgehakt.

Italiaanse gevulde courgette met kipgehakt

Gevulde courgettes zijn een snelle en eenvoudige koolhydraatarme optie voor een doordeweekse dag. In deze Italiaanse variant vullen we courgette met aubergine, champignons, kipgehakt en tomatensaus. We bakken de courgettes af in de oven met een flinke laag geraspte mozzarella. Superlekker, voedzaam en gezond!

Hoe maak je deze Italiaanse gevulde courgette?

De courgette vullen we, naast het vlees, ook met groenten. Snijd deze heel fijn zodat je de courgette gemakkelijk kunt vullen. Het kipgehakt hoeft niet helemaal gaar te zijn, want in de oven heeft het nog tijd om verder te garen. Door het gehakt niet volledig gaar in de oven te doen, voorkom je dat het droog wordt.

De gevulde courgettes serveren we met een frisse salade van sla en gegrilde aubergine, die je apart op een grote schaal kunt presenteren of als salade kunt samenstellen. De courgettes zijn ook heerlijk om koud te eten, bijvoorbeeld als lunch. Snijd de courgettes in stukken en meng ze met de plakjes gegrilde aubergine en sla. Zo creëer je een voedzame lunch, waarbij je slechts één keer hoeft te koken.

Tips

Gooi het vruchtvlees van de courgettes niet weg. Je kunt het toevoegen aan de fijngesneden aubergine in de koekenpan of de volgende dag voor extra groente toevoegen aan je ontbijtpap of smoothie. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dinerrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse gevulde courgettes met kipgehakt.

Italiaanse gevulde courgette met kipgehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 2 grote courgettes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 125 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el verse basilicum (fijngesneden)
  • peper
  • zout (1/2 tl of naar smaak)
  • 125 ml tomatensaus of tomatenpulp
  • 150 gr geraspte droge mozzarella (kant-en-klaar)
  • 50 gr rucola slamelange
  • verse basilicum (garnering)
  • gedroogde oregano (garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de courgettes doormidden en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit met een lepel.
  2. Leg de courgette helften in een ovenschaal met de open kant naar beneden. Bak de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de helft van de ui en alle knoflook fijn. Snijd een kwart van de aubergine eraf en snijd dit stuk vervolgens in kleine blokjes. Snijd de rest van de aubergine doormidden en snijd van de helften vervolgens halve maantjes.
  4. Snijd de champignons in kleine blokjes. Snijd de overgebleven halve ui ook in halve maantjes.
  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een el olijfolie toe. Fruit de fijngesneden ui en knoflook 2 minuten en voeg dan de champignons en aubergineblokjes toe. Bak 5-10 minuten mee.
  6. Voeg het kipgehakt toe en bak het in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de Italiaanse kruiden, 1 el verse basilicum, peper, zout en tomatensaus toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg nu eventueel ook het courgette vruchtvlees toe.
  7. Haal de pan van het vuur en vul de courgettes. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen.
  8. Bak de gevulde courgette 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen in dezelfde pan de overgebleven in maantjes gesneden aubergine op middelhoog vuur goudbruin.
  9. Haal de courgettes uit de oven en garneer met verse basilicum en gedroogde oregano. Serveer met de sla, in maantjes gesneden ui en gegrilde aubergine.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde courgette helften (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 647
  • Vetten: 43,3
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 48,7
Italiaanse gevulde courgettes met kipgehakt.

7 Reacties

  1. Lekker. Courgette in de aanbieding bij Aldi en de aubergine bij AH. Champignons was ik vergeten. Niet erg want het was meer dan genoeg voor ons tweetjes en uitgeholde courgette vruchtvlees meegebakken en de courgettes hiermee gevuld. De rucola als bedje op de borden gelegd. Het geheel zag er fleurig uit.






    Reageer
  2. Was weer heerijk

    Reageer
  3. Ik kom op 42 gram koolhydraten uit.
    Mijn app myfitnesspal zegt 19,6 gram koolhydraten voor 350 gram courgette en 1 courgette weegt bij mij tussen de 350 en 400 gram. Voor 100 gram aubergine staat 6 gram koolhydraten. Dan nog de tomatensaus 6 gram en dan nog kleine hoeveelheden koolhydraten van de overige producten. Ik vind het niet erg want ik eet koolhydraat beperkt maar houdt dan wel rekening mee de overige maaltijden deze dag.

    Reageer
    • Hi Danielle,

      Bedankt voor je reactie! We gebruiken voor onze berekening voor groente de waarden op de nevo tabel van het RIVM (https://nevo-online.rivm.nl/). Hier staat bijv. voor courgette 2,3 g koolhydraten per 100 g en bij aubergine 3 g per 100 g. Voor de overige producten gebruiken we de voedingswaarde op de producten zelf. We gebruiken bijv. mutti polpa voor de saus (3,9 g per 100 g). Zo zie je al dat met deze 3 op een behoorlijk verschil uitkomt.

      Reageer
  4. Gisteren gemaakt en echt heerlijk! Dit gaat vaker op tafel komen.
    Ik hou mijn koolhydraten bij in een app en kom dan wel veel hoger uit dan wat hier staat.






    Reageer
    • Hi Romy,

      Goed om te horen! Welke app gebruik je? Met name bij courgette en tomatensaus kunnen de waarden verschillen, afhankelijk van welke app je gebruikt.

      Reageer
  5. Echt superlekker. Veel groenten. Mooie smaken. Mijn vriend lust geen kaas en geen paprika’s dus precies in de prik






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*