Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse gevulde courgettes met kipgehakt.

Italiaanse gevulde courgette met kipgehakt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 2 grote courgettes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 125 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el verse basilicum (fijngesneden)
  • peper
  • zout (1/2 tl of naar smaak)
  • 125 ml tomatensaus of tomatenpulp
  • 150 gr geraspte droge mozzarella (kant-en-klaar)
  • 50 gr rucola slamelange
  • verse basilicum (garnering)
  • gedroogde oregano (garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de courgettes doormidden en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit met een lepel.
  2. Leg de courgette helften in een ovenschaal met de open kant naar beneden. Bak de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de helft van de ui en alle knoflook fijn. Snijd een kwart van de aubergine eraf en snijd dit stuk vervolgens in kleine blokjes. Snijd de rest van de aubergine doormidden en snijd van de helften vervolgens halve maantjes.
  4. Snijd de champignons in kleine blokjes. Snijd de overgebleven halve ui ook in halve maantjes.
  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een el olijfolie toe. Fruit de fijngesneden ui en knoflook 2 minuten en voeg dan de champignons en aubergineblokjes toe. Bak 5-10 minuten mee.
  6. Voeg het kipgehakt toe en bak het in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de Italiaanse kruiden, 1 el verse basilicum, peper, zout en tomatensaus toe. Schep alles goed door elkaar. Voeg nu eventueel ook het courgette vruchtvlees toe.
  7. Haal de pan van het vuur en vul de courgettes. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen.
  8. Bak de gevulde courgette 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen in dezelfde pan de overgebleven in maantjes gesneden aubergine op middelhoog vuur goudbruin.
  9. Haal de courgettes uit de oven en garneer met verse basilicum en gedroogde oregano. Serveer met de sla, in maantjes gesneden ui en gegrilde aubergine.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde courgette helften (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 647
  • Vetten: 43,3
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 48,7