Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

Italiaanse kabeljauwfilet

Een restaurantwaardig vis recept!

Dit is een heerlijk vis gerecht met kabeljauw, tomaten, wijn en olijven. De zoetheid en zuurtegraad van de tomaten zorgt ervoor dat de smaak van de kabeljauw beter tot zijn recht komt en de wijn en olijven maken het helemaal af. Dit restaurantwaardige recept is ook nog eens super makkelijk om te maken. Het enige aandachtspunt is dat je goed moet opletten dat je de vis niet te lang kookt. Witvis is namelijk niet zo stevig en wanneer je het te lang doorkookt is de kans groot dat de filet uit elkaar valt.

Serveersuggestie:
Dit vis recept kan je als hoofdgerecht serveren met groente naar keuze. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

Italiaanse kabeljauwfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 filets + saus 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr kabeljauwfilets
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 120 ml droge witte wijn
  • 30 ml olijfolie
  • 70 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el petereselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Bak vervolgens de uien en knoflook in de olijfolie totdat deze verkleuren.
  2. Voeg de tomatenblokjes, olijven, peterselie en witte wijn toe. Laat dit 5 minuten sudderen. Leg dan de kabeljauwfilets in de pan en laat nog eens 5-8 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de kabeljauw gaar is. Serveer de kabeljauw met een beetje saus uit de pan.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet + saus
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 9,4
  • Koolhydraten: 8,0
  • Eiwitten: 21,2
Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

7 Reacties

  1. Super gerecht!
    Eenvoudig en snel klaar en nog lekker ook.






    Reageer
  2. Wat een heerlijk recept, zeker restaurant waardig, heb zelf de vis in laten trekken met viskruiden verse tijm en sweet chilli toegevoegd met het sudderen. Prima te combineren met bloemkool / sijboontjes / broccoli. echt een topper.






    Reageer
  3. Super lekker en heel snel klaargemaakt. Wat peper, zout, tijm en dille toevoegen. Gestoomde groentemix (broccoli, bloemkool, wortel) erbij gegeten en glaasje wijn.






    Reageer
    • Heel lekker. Al een paar keer gemaakt ook een keer met pangasius. Ik ben niet zo dol op vis maar met deze saus eet ik het vaker 👍🥰

      Reageer
  4. Lekker en snel, ik heb het gegeten met bloemkoolrijst.
    Soms is het moeilijk om in mijn nachtdienst lichtverteerbaar te eten met dit recept lukt dat zeker, ik heb er 2x van kunnen eten en keek echt uit naar de pauze. Ik had voor extra smaak een theelepel tijm toegevoegd een ware verrijking






    Reageer
  5. Brigitte Broodhaers

    Super lekker!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*