Ingrediënten
Schaal
- 500 gr kabeljauwfilets
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 120 ml droge witte wijn
- 30 ml olijfolie
- 70 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el petereselie, fijngesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Bak vervolgens de uien en knoflook in de olijfolie totdat deze verkleuren.
- Voeg de tomatenblokjes, olijven, peterselie en witte wijn toe. Laat dit 5 minuten sudderen. Leg dan de kabeljauwfilets in de pan en laat nog eens 5-8 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de kabeljauw gaar is. Serveer de kabeljauw met een beetje saus uit de pan.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 filet + saus
- Calorieën: 236
- Vetten: 9,4
- Koolhydraten: 8,0
- Eiwitten: 21,2