Italiaanse kipgehaktballetjes uit de oven

Wat eten we vandaag? Wat dacht je van sappige Italiaanse kipgehaktballetjes met geroosterde groenten uit de oven? Een smaakvolle en voedzame maaltijd die je in slechts 40 minuten op tafel zet. Het recept is eenvoudig te verdubbelen voor een groter gezelschap en een ideale manier om restjes groenten op te maken. Voeg gerust extra ingrediënten toe en maak het helemaal naar jouw smaak!

Het recept voor de lekkerste Italiaanse kipgehaktballetjes

De basis voor deze ovenschotel zijn de sappige Italiaanse kipgehaktballetjes. We maken deze door lekker veel kruiden toe te voegen, zoals pesto, uienpoeder, knoflook en paprikapoeder. De geraspte courgette en Parmezaanse kaas zorgen ervoor dat de gehaktballetjes lekker sappig worden.

We houden de rest van het gerecht eenvoudig maar smaakvol. De gehaktballen combineren we met courgette, zongedroogde tomaten en romige mozzarella. Kleine mozzarellabolletjes werken perfect, maar je kunt ook een grote bol in stukjes scheuren. We maken de maaltijd compleet door er een groene salade met rucola, komkommer en bosui bij te serveren.

Tips

Met dit recept maak je een flinke avondmaaltijd voor 2 personen. Blijft er iets over? Gebruik dit als basis voor een lekkere en voedzame lunch de volgende dag. Dan is dit perfect voor je lunch de volgende dag. Snijd de gehaktballetjes in plakjes en serveer ze met gebakken groenten in een koolhydraatarme wrap. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme & eiwitrijke Italiaanse recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiaanse kipgehaktballetjes uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal

Kipgehaktballetjes

  • 1 teentje knoflook
  • 250300 gr kipgehakt
  • 1/4 courgette (100 gr)
  • 1 el groene pesto
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Groente

  • 1 courgette
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 200 gr mini mozzarella bolletjes

Sla

  • 50 gr rucola
  • 1/4 komkommer
  • 1 stengel bosui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl groene pesto

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Pers de knoflook en rasp de courgette (optioneel) en de Parmezaanse kaas. Meng in een kom het kipgehakt met de courgette, pesto, knoflook, Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout.
  2. Vorm kleine gehaktballetjes (ongeveer 6 stuks). Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal.
  3. Bak de gehaktballetjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen Snijd de courgette in halve plakjes, de zongedroogde tomaten in reepjes en de cherrytomaten doormidden.
  4. Meng in een kom de olijfolie, balsamico-azijn, Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout.
  5. Voeg de groenten toe en meng goed, zodat alles bedekt is met de olie.
  6. Voeg na 5 minuten bakken van de gehaktballetjes de gesneden groente toe aan de ovenschaal en schep alles even om. Voeg ten slotte de mini mozzarella toe en zet terug in de oven voor nog eens 15-20 minuten (totdat de kip gaar is en de groente beetgaar).
  7. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en het groene gedeelte van de bosui fijn en meng in een kom met de rucola, olijfolie en pesto.
  8. Haal uit de oven en verdeel over 2 borden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 799
  • Vetten: 61,6
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 5,2
  • Eiwitten: 49,6

4 Reacties

  1. Heel lekker!






    Reageer
  2. heerlijk gegeten, de zongedroogde tomaatjes vervangen door olijven

    Reageer
  3. Lijkt me heerlijk recept, alleen staat er 2 keer teentje knoflook vermeld, moet dat iets ander zijn?
    En bij de sla staat eetlepel pesto en theelepel pesto, moet 1 van de 2 soms olijfolie zijn?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*