Ingrediënten
Schaal
Kipgehaktballetjes
- 1 teentje knoflook
- 250 – 300 gr kipgehakt
- 1/4 courgette (100 gr)
- 1 el groene pesto
- 1/2 tl uienpoeder
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1/2 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl olijfolie
- zout en peper naar smaak
Groente
- 1 courgette
- 8 zongedroogde tomaten
- 125 gr cherrytomaten
- 1 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl balsamicoazijn
- zout en peper
- 200 gr mini mozzarella bolletjes
Sla
- 50 gr rucola
- 1/4 komkommer
- 1 stengel bosui
- 1 el olijfolie
- 1 tl groene pesto
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Pers de knoflook en rasp de courgette (optioneel) en de Parmezaanse kaas. Meng in een kom het kipgehakt met de courgette, pesto, knoflook, Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout.
- Vorm kleine gehaktballetjes (ongeveer 6 stuks). Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal.
- Bak de gehaktballetjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen Snijd de courgette in halve plakjes, de zongedroogde tomaten in reepjes en de cherrytomaten doormidden.
- Meng in een kom de olijfolie, balsamico-azijn, Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout.
- Voeg de groenten toe en meng goed, zodat alles bedekt is met de olie.
- Voeg na 5 minuten bakken van de gehaktballetjes de gesneden groente toe aan de ovenschaal en schep alles even om. Voeg ten slotte de mini mozzarella toe en zet terug in de oven voor nog eens 15-20 minuten (totdat de kip gaar is en de groente beetgaar).
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en het groene gedeelte van de bosui fijn en meng in een kom met de rucola, olijfolie en pesto.
- Haal uit de oven en verdeel over 2 borden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 799
- Vetten: 61,6
- Koolhydraten: 8,9
- Vezels: 5,2
- Eiwitten: 49,6