Deze eiwitrijke en koolhydraatarme Italiaanse ovenschotel is niet alleen erg lekker, maar ook een gezonde optie. In plaats van room maken we een saus van cottage cheese en eieren. De groene pesto zorgt voor extra smaak en geeft de ovenschotel een Italiaanse twist.
Hoe maak je deze Italiaanse ovenschotel?
Deze Italiaanse ovenschotel is supermakkelijk om te maken en je hebt maar een paar basisingrediënten nodig, zoals kip, eieren en kaas. De saus maken we van cottage cheese, eieren en pesto. Dit geeft alles niet alleen een lekkere smaak, maar zorgt er ook voor dat het goed bij elkaar blijft.
Als groente gebruiken we broccoli, omdat dat zo goed past bij kip en lekker de smaken van de pesto en kaas opneemt. Voor een frisse touch doen we er ook wat cherrytomaten bij. Alles gaat in een ovenschaal, en met een laagje geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas bakken we het af in de oven. Het resultaat? Een heerlijke ovenschotel met veel groenten, eiwitten en weinig koolhydraten. Lekker en makkelijk!
Tips
Wil je liever een wat romigere ovenschotel? Vervang de cottage cheese dan door ricotta. Let op: de voedingswaarde onderaan het recept is berekend inclusief de mini-mozzarellabolletjes. Laat je deze weg, dan bevat een portie ongeveer 100 kcal minder. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ovenschotel recepten.
PrintItaliaanse ovenschotel met kip en broccoli
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 45
- Totale tijd: 60
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 200 gr cottage cheese
- 100 gr groene pesto
- 1 grote broccolistronk of 600 gr broccoliroosjes
- 500 gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- 250 gr cherrytomaten
- 100 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 125 gr mini mozzarella (optioneel)
- chilivlokken naar smaak (optioneel)
- handje verse basilicum
- 1 zakje rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Klop in een grote kom de eieren samen met de cottage cheese en pesto los. Zet apart.
- Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit toe aan een pan met water. Breng aan de kook en kook de roosjes ca. 3 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kip in blokjes en kruid met zout en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur en bak de kip goudbruin, in ca. 5 minuten.
- Voeg de tomaten, broccoli, geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en kip toe aan het cottage cheese-mengsel en schep alles goed door elkaar.
- Voeg alles toe aan een ovenschaal en verdeel eventueel de mini bolletjes mozzarella over de schotel.
- Bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat chilivlokken en verse basilicum en serveer verse rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 673
- Vetten: 42,2
- Koolhydraten: 6,2
- Vezels: 8,9
- Eiwitten: 62,6
super lekker gerecht. simpel, weinig voorbereiding.
wat een heerlijk recept is dit. je proeft de broccoli bijna niet. deze gaat in onze favorieten. bedankt voor deze heerlijke recepten.
Hele gezin was fan. Vanwege kinderen ricotta gebruikt.