Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Italiaanse ovenschotel met kip en pesto.

Italiaanse ovenschotel met kip en broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 200 gr cottage cheese
  • 100 gr groene pesto
  • 1 grote broccolistronk of 600 gr broccoliroosjes
  • 500 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr cherrytomaten
  • 100 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 gr mini mozzarella (optioneel)
  • chilivlokken naar smaak (optioneel)
  • handje verse basilicum
  • 1 zakje rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
  2. Klop in een grote kom de eieren samen met de cottage cheese en pesto los. Zet apart.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit toe aan een pan met water. Breng aan de kook en kook de roosjes ca. 3 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de kip in blokjes en kruid met zout en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur en bak de kip goudbruin, in ca. 5 minuten. 
  5. Voeg de tomaten, broccoli, geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en kip toe aan het cottage cheese-mengsel en schep alles goed door elkaar. 
  6. Voeg alles toe aan een ovenschaal en verdeel eventueel de mini bolletjes mozzarella over de schotel.
  7. Bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat chilivlokken en verse basilicum en serveer verse rucola.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 673
  • Vetten: 42,2
  • Koolhydraten: 6,2
  • Vezels: 8,9
  • Eiwitten: 62,6