Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 200 gr cottage cheese
- 100 gr groene pesto
- 1 grote broccolistronk of 600 gr broccoliroosjes
- 500 gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- 250 gr cherrytomaten
- 100 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 125 gr mini mozzarella (optioneel)
- chilivlokken naar smaak (optioneel)
- handje verse basilicum
- 1 zakje rucola
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden.
- Klop in een grote kom de eieren samen met de cottage cheese en pesto los. Zet apart.
- Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit toe aan een pan met water. Breng aan de kook en kook de roosjes ca. 3 minuten beetgaar. Giet daarna af in een vergiet en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kip in blokjes en kruid met zout en peper. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur en bak de kip goudbruin, in ca. 5 minuten.
- Voeg de tomaten, broccoli, geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en kip toe aan het cottage cheese-mengsel en schep alles goed door elkaar.
- Voeg alles toe aan een ovenschaal en verdeel eventueel de mini bolletjes mozzarella over de schotel.
- Bak de ovenschotel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat chilivlokken en verse basilicum en serveer verse rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 673
- Vetten: 42,2
- Koolhydraten: 6,2
- Vezels: 8,9
- Eiwitten: 62,6