Ingrediënten
Schaal
- handje bieslook
- een halve grote bloemkool (400 gr)
- 2 stukjes kabeljauw (300 gr)
- 40 gr mosterd
- 40 gr olijfolie
- 1 tl vadouvan
- 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
- 30 gr hazelnoten
- 2 takjes cherrytomaten (250 gr)
- 1 tl vadouvan
- olijfolie naar smaak
- 10 gr krulpeterselie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Hak de bieslook en zet opzij. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe deze in een pan met water en kook de bloemkool gaar. Haal de kabeljauw uit de koelkast en dep droog. Leg de kabeljauw in een ovenschaal.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Meng de mosterd met de olijfolie, 1 theelepel vadouvan en rozemarijn. Hak de hazelnoten fijn en voeg deze ook toe. Hou een klein beetje hazelnoten over voor de garnering op het einde. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Smeer het mosterd mengsel uit over de kabeljauw. Leg er 2 takjes met cherrytomaten naast. Bak de kabeljauw en cherrytomaten 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Giet ondertussen de bloemkool af. Voeg de vadouvan, wat olijfolie en peper en zout toe. Stamp de bloemkool tot een puree met een stamper of als je deze smeuïger wilt, met een staafmixer.
- Verdeel de puree over de twee borden, leg de vis erop en garneer met peterselie, bieslook en de overgebleven hazelnoten. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 502
- Vetten: 34,2
- Koolhydraten: 10,1
- Vezels: 6,7
- Eiwitten: 34,9