Ingrediënten
Schaal
Romesco saus
- 2 rode paprika’s
- 75 gr blanke amandelen
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
Kabeljauw + asperges
- 250 gr groene asperges
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 stuks kabeljauw(rug)filet
- zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap (garnering)
- chilivlokken naar smaak
- verse peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 C.
- Leg de paprika’s in een braadslede en druppel er wat olijfolie overheen. Bak de paprika’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij een centimeter van de onderkant van de groene asperges af en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de paprika’s uit de oven. Doe de amandelen in een ovenschaal en zet ze voor een paar minuten in de oven.
- Haal de amandelen uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 C. Zet de asperges in de oven voor 15 minuten.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook en doe dit samen met de amandelen in een keukenmachine.
- Voeg de kruiden, citroensap en 3 el olijfolie toe. Meng tot een glad geheel.
- Verdeel de saus over 2 borden.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Pers nog een teentje knoflook. Voeg de kabeljauwfilets met de knoflook toe en bak 5-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de asperges uit de oven en leg op de Romesco saus. Leg de kabeljauw hierboven op. Garneer met citroensap, chilivlokken en peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 546
- Vetten: 38,7
- Koolhydraten: 10,9
- Vezels: 7,9
- Eiwitten: 34,6