Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kabeljauw met romesco saus.

Kabeljauw met romesco saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 55
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Romesco saus

  • 2 rode paprika’s
  • 75 gr blanke amandelen
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie

Kabeljauw + asperges

  • 250 gr groene asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 stuks kabeljauw(rug)filet
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el citroensap (garnering)
  • chilivlokken naar smaak
  • verse peterselie (garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 C.
  2. Leg de paprika’s in een braadslede en druppel er wat olijfolie overheen. Bak de paprika’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij een centimeter van de onderkant van de groene asperges af en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de paprika’s uit de oven. Doe de amandelen in een ovenschaal en zet ze voor een paar minuten in de oven. 
  5. Haal de amandelen uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 C. Zet de asperges in de oven voor 15 minuten. 
  6. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook en doe dit samen met de amandelen in een keukenmachine. 
  7. Voeg de kruiden, citroensap en 3 el olijfolie toe. Meng tot een glad geheel. 
  8. Verdeel de saus over 2 borden. 
  9. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Pers nog een teentje knoflook. Voeg de kabeljauwfilets met de knoflook toe en bak 5-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Haal de asperges uit de oven en leg op de Romesco saus. Leg de kabeljauw hierboven op. Garneer met citroensap, chilivlokken en peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 546
  • Vetten: 38,7
  • Koolhydraten: 10,9
  • Vezels: 7,9
  • Eiwitten: 34,6