Ingrediënten
Schaal
- 4 varkenskarbonades
- 225 ml slagroom
- 55 gr verkruimelde blauwe kaas (roquefort)
- 30 gr boter
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
Bereidingswijze
- Smelt boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de karbonades met peper en knoflookpoeder. Bak de karbonades in boter gaar, ongeveer 20 tot 25 minuten. Draai af en toe en bruin gelijkmatig.
- Plaats de karbonades op een bord en dek af met aluminiumfolie. Doe de slagroom in dezelfde koekenpan en schraap elke stukje vlees wat vast aan de onderkant zit los.
- Doe de blauwe kaas bij de slagroom en roer goed. Verwarm de saus nog een minuut of vijf en roer voortdurend. Giet de saus over de warme karbonades en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 karbonade
- Calorieën: 403
- Vetten: 37,0
- Koolhydraten: 2,4
- Eiwitten: 15,7