Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een karbonade met een jus van blauwe kaas en een portie groene asperges.

Karbonade met blauwe kaas jus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 karbonades 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Franse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 varkenskarbonades
  • 225 ml slagroom
  • 55 gr verkruimelde blauwe kaas (roquefort)
  • 30 gr boter
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Smelt boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de karbonades met peper en knoflookpoeder. Bak de karbonades in boter gaar, ongeveer 20 tot 25 minuten. Draai af en toe en bruin gelijkmatig.
  2. Plaats de karbonades op een bord en dek af met aluminiumfolie. Doe de slagroom in dezelfde koekenpan en schraap elke stukje vlees wat vast aan de onderkant zit los.
  3. Doe de blauwe kaas bij de slagroom en roer goed. Verwarm de saus nog een minuut of vijf en roer voortdurend. Giet de saus over de warme karbonades en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 karbonade
  • Calorieën: 403
  • Vetten: 37,0
  • Koolhydraten: 2,4
  • Eiwitten: 15,7