Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ketjap kipdrumsticks met boontjes.

Ketjap kipdrumsticks uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Oosters

Ingrediënten

Schaal

Ketjap-marinade

  • 2 tot 3 el tamari of sojasaus
  • 1 tl Sukrin Gold zoetstof
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl maizena
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis, met minder suiker (optioneel)

Kip + groente

  • 4 kipdrumsticks of kippenpoten
  • 2 el pindasaus (zie pinda slawrap recept) of kant-en-klare
  • 200 gr sperziebonen
  • 4 paksoi bladeren
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr bloemkoolrijst
  • 2 mini komkommers
  • sesamzaad (garnering)
  • chilivlokken (garnering)

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de ketjap-marinade.
  2. Doe de kipdrumsticks in een ovenschaal en schenk de ketjap-marinade over de kip. Laat 30 minuten intrekken en draai elke kippenpoot om. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. 
  3. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de kip 30 minuten (afgedekt) in de voorverwarmde oven. 
  4. Maak ondertussen de pindasaus volgens het recept van de slawraps en kook de sperziebonen 5 minuten in kokend water, laat daarna goed uitlekken.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven en draai de kippenpoten om. Leg de sperziebonen ertussen en de paksoi bladeren ernaast. Zet terug in de oven en bak nog eens 10 tot 15 minuten. 
  6. Bak, als de kip bijna klaar is, de bloemkoolrijst beetgaar in een pan met olijfolie. Verdeel de rijst over 2 borden. Snijd de komkommers in plakjes en leg op de bloemkoolrijst. 
  7. Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de paksoibladeren over de borden. Meng de sperziebonen door de overige saus en leg op de bloemkoolrijst. 
  8. Verdeel de kippenpoten over de borden en schenk hier de pindasaus overheen. 
  9. Garneer met sesamzaad en chilivlokken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 412
  • Vetten: 19,1
  • Koolhydraten: 8,3
  • Vezels: 11,2
  • Eiwitten: 45,8