Ingrediënten
Schaal
- 1 el kokosmeel
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el eiwitpoeder, vanille
- 5 gr erythritol
- 1 tl psylliumvezels
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 ei (M)
- 50 ml melk of amandeldrink
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 1 tl vanille extract
- 3 tl kokosolie (voor bakken)
- handje blauwe bessen
- erythritol poedersuiker naar smaak
- suikervrije maple siroop naar smaak.
Bereidingswijze
- Meng in een kom de droge ingrediënten kokosmeel, gebroken lijnzaad, eiwitpoeder, erythritol, psylliumvezels, bakpoeder en zout met elkaar.
- Meng in een andere kom het ei, melk, olie en vanille extract door elkaar. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix kort met elkaar.
- Verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan en voeg 2 tot 3 eetlepels beslag voor 1 pancake toe aan de pan. Je kunt meerdere pancakes in een keer in de pan bakken of eentje per keer.
- Plaats een deksel op de pan en bak de pancake 3 tot 5 minuten boven een middel tot laag vuur. Draai dan even om en bak nog even kort de andere kant.
- Herhaal stap 3 en 4, totdat je beslag op is. Serveer je pancakes met verse blauwe bessen, ery poedersuiker en maple siroop. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (4 tot 6 pancakes)
- Calorieën: 440
- Vetten: 36
- Koolhydraten: 6,6
- Vezels: 13,9
- Eiwitten: 15,3