Ingrediënten
Schaal
- 160 gr amandelmeel
- 20 gr psylliumvezels, grof
- 1 el bakpoeder
- 1/2 tl xanthaangom
- 335 gr mozzarella, geraspt
- 55 gr crème fraîche
- 3 eieren (M) + 1 eidooier
- 1 el sesamzaad of maanzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de droge ingrediënten met elkaar en doe deze in de kom van de keukenmachine.
- Meng de mozzarella met de crème fraîche in een aparte kom. Verdeel het in drie delen en doe elk deel in de magnetron voor 30 seconden.
- Voeg de 3 eieren samen met de gesmolten mozzarella toe aan de droge ingrediënten. Meng tot er een glad deeg ontstaat.
- Strooi wat amandelmeel op het werkblad en verdeel het deeg in acht even grote porties.
- Vorm een gladde bal van elk stukje deeg. Maak in het midden van het deeg een gat met je vinger. Rek het deeg wat uit en vorm er een bagel van. Leg de bagel op de bakplaat en herhaal deze stap tot je alle bagels gevormd hebt.
- Meng 1 eidooier met een beetje water. Strijk wat eigeel over de bagels en strooi er wat sesamzaad of maanzaad over.
- Bak de bagels 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bagels na het bakken volledig afkoelen en serveer ze daarna met je favoriete beleg! De bagels blijven een paar dagen goed in de koelkast of langer in de vriezer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 bagel
- Calorieën: 307
- Vetten: 24,8
- Koolhydraten: 2,5
- Vezels: 4,3
- Eiwitten: 17,9