Keto bananenbrood in plakjes gesneden.

Keto bananenbrood

Een van onze eerste recepten op Lowcarbchef was een koolhydraatarm bananenbrood gemaakt met amandelmeel, kokosmeel en twee kleine bananen. Dit recept werd enorm populair, en dat was niet zonder reden. De combinatie van banaan en fijngemalen amandelen is namelijk ontzettend lekker. Helaas bleek het recept door de bananen nog relatief hoog in koolhydraten te zijn, waardoor het minder geschikt was voor mensen die een streng koolhydraatarm of keto dieet volgen. Daarom hebben we nu een vernieuwd recept ontwikkeld: bananenbrood met banaanemulsie in plaats van banaan. Zo geniet je van dezelfde heerlijke bananensmaak, maar zonder de suikers en koolhydraten!

Hoe maak je bananenbrood geschikt voor keto?

Voor ons keto banenbrood gebruiken we dezelfde basis als ons koolhydraatarm banenenbrood. Het enige verschil is dat we wat de kokosmeel vervangen door eiwitpoeder voor een extra smeuïge structuur en de banaan vervangen door banaanemulsie van Lorann. De emulsie heeft een heerlijke bananensnoepjes smaak, die perfect tot zijn recht komt in het zoete brood.

Het eiwitpoeder geeft het brood een smeuïge en luchtige structuur, terwijl het tegelijkertijd de voedingswaarde verhoogt. We raden daarom aan om het te gebruiken. Wil je het toch liever weglaten? Vervang het dan door 25 gram extra amandelmeel.

Tips

Bewaar het brood in de koelkast, zo neemt het wat extra vocht op en wordt het nog smeuïger. Als je het brood langer wilt bewaren, kun je het ook invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto bananenbrood in plakjes gesneden.

Keto bananenbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 1 brood (10 plakjes) 1x
  • Categorie: Onbijt, Lunch, Snack
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de voor op 175°C. Meng alle droge ingrediënten, behalve de pecannoten, in een grote kom. Voeg dan de natte ingrediënten toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag. Hak de pecannoten in kleinere stukken en spatel deze door het beslag.
  2. Pak vervolgens een kleine cakevorm (20 cm) en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel het bananenbrood beslag over de cakevorm en garneer met een handje geschaafde amandelen en naar wens nog stukjes banaan.
  3. Plaats de cakevorm op een rooster en bak 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven! Controleer halverwege de baktijd of het brood donker kleurt, dek de vorm dan af met aluminiumfolie. Snijd het koolhydraatarme bananenbrood na afloop in 10 gelijke stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/10 van het brood)
  • Calorieën: 182
  • Vetten: 16,3
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 7,8
Keto bananenbrood in plakjes gesneden.

1 reactie

  1. Lekker. Heb wel geprakte rijpe banaan doorheen gedaan. Per plakje krijg je maar een fractie binnen en geen erythritol.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*