Ingrediënten
Schaal
- 130 gr amandelmeel
- 25 gr eiwitpoeder, naturel (ongezoet)
- 75 gr erythritol
- 1 tl + 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl kaneel
- snufje zout
- 50 gr roomboter, gesmolten
- 50 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren (M)
- 2 tl banaan emulsie
- 30 gr pecannoten
- 4 tl geschaafde amandelen
- optioneel: plakjes banaan (topping)
Bereidingswijze
- Verwarm de voor op 175°C. Meng alle droge ingrediënten, behalve de pecannoten, in een grote kom. Voeg dan de natte ingrediënten toe aan de kom en meng met een garde tot een glad beslag. Hak de pecannoten in kleinere stukken en spatel deze door het beslag.
- Pak vervolgens een kleine cakevorm (20 cm) en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel het bananenbrood beslag over de cakevorm en garneer met een handje geschaafde amandelen en naar wens nog stukjes banaan.
- Plaats de cakevorm op een rooster en bak 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven! Controleer halverwege de baktijd of het brood donker kleurt, dek de vorm dan af met aluminiumfolie. Snijd het koolhydraatarme bananenbrood na afloop in 10 gelijke stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/10 van het brood)
- Calorieën: 182
- Vetten: 16,3
- Koolhydraten: 1,5
- Vezels: 1,6
- Eiwitten: 7,8