Ingrediënten
Schaal
- 80 gr cacaoboter
- 40 gr cacaopoeder
- 40 gr erythritol poeder
- 1 tl vanille extract
- 40 gr amandelen
- 1 tl zeezout, grof
Bereidingswijze
- Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Voeg de cacaoboter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de boter al roerend au bain-marie. Het smelten kan even duren.
- Voeg een eetlepel erythritol poeder toe aan de gesmolten cacaoboter, roer en voeg vervolgens een nieuwe eetlepel erythritol poeder toe. Doe dit tot alle erythritol vermengd is met de cacaoboter. Doe dit op dezelfde manier met de cacao. Roer ten slotte de vanille extract en een snufje zout door de boter.
- Voeg nu het mengsel uit de kom toe aan een blender of keukenmachine en laat ca. 15 minuten draaien. Snijd ondertussen de amandelen in kleine stukjes.
- Schenk ongeveer 65 gram van het chocolademengsel in de mal en strijk goed uit. Verspreid de helft van de amandelen en de helft van de zeezout over de mal en druk ze aan, zodat ze goed in de chocolade liggen. Schenk nog eens 20 gram chocolade over de noten en strijk dit glad.
- Herhaal stap 4 voor de tweede reep. Laat de chocolade een uurtje uitharden in de koelkast en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: per 4 blokjes (18 gram)
- Calorieën: 93
- Vetten: 9
- Koolhydraten: 0,6
- Eiwitten: 1,6