Oabbe

Keto cottage cheese pannenkoeken

Cottage cheese wordt vaak gebruikt als beleg op crackers, maar wist je dat je er ook lekkere pannenkoeken van kan maken? Voor dit recept mengen we de cottage cheese met amandelmeel, eieren en erythritol. Garneer met je favoriete fruit en je ontbijtje is klaar. Super luchtig met een heerlijke frisse cheesecake-achtige smaak

Cottage cheese pancakes maken

Het belangrijkste ingredient in deze pannenkoekjes is cottage cheese. Je vindt het in de supermarkt onder de originele naam, maar ook onder de Duitse merknaam Hüttenkäse. Cottage cheese is officieel kaas, maar lijkt vooral op kwark met een korrelige structuur. Het is fris en ideaal om te verwerken in bakrecepten. Doordat het wel veel eiwitten bevat, geeft het wel een verzadigd gevoel. Om er pannenkoeken van te maken combineren we dit met ei en amandelmeel. De eieren geven dit gerecht nog meer eiwitten en samen met het amandelmeel ook de benodigde vetten voor energie.

Het is belangrijk om alle producten op kamertemperatuur te hebben. voordat je ze met elkaar gaat mengen. Het eiwit van de eieren voor dit recept kloppen we op en voegen we dan voorzichtig, in drie keer, toe aan de rest van het beslag, zodat het beslag extra luchtig wordt.

Tips

Let tijdens het bakken goed op de onderkant van de pannenkoeken. Als de onderkant te snel bruin wordt, zet het vuur dan wat zachter. Hou ook genoeg ruimte tussen de pannenkoeken in de pan om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan zitten en zich vormen tot één hele grote. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt of pannenkoek recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Oabbe

Keto cottage cheese pannenkoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties (6 pannenkoekjes) 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren boven 2 kommen en klop het eiwit met een elektrische mixer luchtig en stijf.
  2. Meng in een andere kom het eigeel met de erythritol, vanille-extract en snufje zout. Voeg de cottage cheese toe en roer dit met een garde door eigeelmengsel.
  3. Meng het in een derde kom het amandelmeel en de bakpoeder door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het eigeelmengsel en meng.
  4. Schep in 3 delen het eiwit bij het pannenkoekenmengsel. Spatel het eiwit door het eigeelmengsel, tot een geheel.
  5. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur samen met wat boter. Schep een grote lepel van het beslag in de pan en doe de deksel op de pan. Draai de pannenkoek om en laat de deksel dan van de pan. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  6. Serveer de pannenkoekjes met bosvruchten en suikervrije stroop.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (3 pannenkoekjes)
  • Calorieën: 381
  • Vetten: 33,2
  • Koolhydraten: 3
  • Vezels: 3,6
  • Eiwitten: 18,4
Oabbe

7 Reacties

  1. Pannekoeken vallen uit elkaar, lastig te maken in tegenstelling tot de andere Pannekoeken recepten hier. Erg jammer.






    Reageer
  2. Bedankt voor dit recept, ik heb het gisteren gemaakt, de pannenkoekjes zijn echt heerlijk en heel verzadigend!
    En dat voor maar 1kh / stuk!
    Het deeg mag wel wat vloeiender, zeker voor pannenkoekjes maar ik denk dat het voor wafels wel ideaal is.
    Ik probeer dit binnenkort!

    Reageer
  3. Ik heb 3 grotere uit het recept gemaakt. De erythritol en vanillesuiker heb ik weg gelaten voor hartige pannenkoeken. Bij de laatste heb ik een klein beetje water toegevoegd zodat het beslag beter uitvloeit.
    Daarna heb ik ze ‘gevuld’, voor zover ik ze kon rollen, met Mexicaanse groenten en bonen in chilisaus. Ik ga ze zeker nog een keer maken op deze manier. En misschien ook nog wel de zoete versie






    Reageer
  4. Heerlijk van smaak, echt top! 1e keer pannekoekjes van gemaakt, heel makkelijk te verwerken in de pan. Nu ben ik er wafels van aan het bakken (klein rond wafelijzer). Net een geproefd……. OMG!!! Ga straks nog meer maken om een voorrad in de diepvries te hebben. Dit zijn de 1e pannekoekjes en wafels die echt zacht/sponzig zijn, helemaal niet droog. Dit smaakt naar meer…… hartige toevoegingen?! Ik voel wat experimenten aankomen 😁






    Reageer
    • Ze zijn echt wel lekker, ik dacht ook om er eventueel wafels mee te bakken omdat het deeg best stevig is, jij hebt het dus al gedaan 🙂
      Ik probeer het zeker ook!

      Reageer
  5. Erg lekker! Dank voor jullie heerlijke recepten. Tot nu toe zijn ze allemaal gelukt en vallen zeer in de smaak.

    Reageer
  6. Superlekker en eenvoudig te maken.
    Ik heb ze alledrie tegelijk in de pan gedaan en daarna opgestapeld op het bord, zoals op de foto.
    Fijn als zoete lekkernij.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*