Ingrediënten
Schaal
- 20 gr amandelmeel
- 25 gr cacaopoeder
- 50 gr erythritol poeder
- 5 gr bakpoeder
- snufje zout
- 150 gr amandelpasta of pindakaas
- 15 gr roomboter, gesmolten
- 3 eieren (L)
- 2 el water
- 1 tl vanille extract
- 30 gr fijngehakte pure chocolade, 85% cacao
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Bekleed vervolgens een brownie bakvorm (20x20cm) met bakpapier of vet deze in met boter of kokosolie.
- Voeg alle ingrediënten behalve de fijngehakte chocolade toe aan een mengkom. Mix dit door met een garde, maar niet te lang. Zodra alles gemengd is, ben je klaar.
- Spatel de gehakte pure chocolade door het beslag. Vervolgens spatel je het beslag in de brownie bakvorm.
- Bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna buiten de oven afkoelen. Snijd de brownie in 12 stukjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 brownie
- Calorieën: 136
- Vetten: 11,2
- Koolhydraten: 1,9
- Vezels: 2,2
- Eiwitten: 5,6