Heb je een barbecue op de planning staan of gewoon een gezellige avond met vrienden of familie? Dan is dit recept iets voor jou! Dit keto kaasbroodje is het ultieme bijgerecht voor bij de BBQ, maar ook lekker als onderdeel van de borrelplank. Het broodje is makkelijk om te maken en binnen een half uurtje klaar. Het is één van de makkelijkste en lekkerste koolhydraatarme brood recepten die we tot nu toe hebben gemaakt!
Kaasbroodje maken
Dit kaasbroodje is zowel koolhydraatarm als glutenvrij. We maken dit kaasbroodje van kaas, ei, amandelmeel, roomkaas en kruiden. Lekker bij een kopje soep, de borrel of als snack! Voor dit recept hoef je alleen maar alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kom, dit op bakpapier te vormen tot een cirkel en in de oven te zetten. We gebruiken voor dit brood een combinatie van geraspte mozzarella en belegen geraspte kaas. Je kunt ook oude kaas gebruiken, dit maakt het brood wat zouter. Vergeet het brood niet te garneren met de oregano en verse basilicum. Om het helemaal af te maken serveren we het brood met een dip van tomatensaus.
Variatietips
We gebruiken in dit recept knoflookpoeder en Italiaanse kruiden als smaakmakers. Je kunt dit brood wat pittiger maken door er wat chilivlokken overheen te strooien in combinatie met de oregano. Je kunt ook variëren met verschillende soorten kaas, zoals emmentaler, cheddar of gruyère. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.
PrintKeto kaasbroodje
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 35
- Porties: 1 broodje (6 stukjes) 1x
- Categorie: Snack
Ingrediënten
- 30 gr amandelmeel
- 1/2 of 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 120 gr geraspte mozzarella + 30 gr extra (topping)
- 75 gr geraspte kaas, belegen
- 1 ei (M)
- 1 el roomkaas
- 1 tl oregano
- zout en peper
Extra:
- 1 el verse basilicum
- 50 ml tomatensaus
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de oregano, in een kom.
- Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier en spreid uit tot een grote cirkel. Bak het broodje in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal het broodje uit de oven en strooi de overige kaas met de oregano kruiden eroverheen.
- Zet het brood terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
- Haal uit de oven en snijd in 6 lange stroken. Serveer met een tomatensaus of andere dip naar keuze en garneer met verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/6 van de het brood)
- Calorieën: 177
- Vetten: 13,3
- Koolhydraten: 1,4
- Vezels: 0,7
- Eiwitten: 12,6
Heel lekker tussendoor en bij de borrel. Denk dat alle kaasmixen lekker zijn. Bij gebrek aan Mozzarella heb ik Comté en Emmentaler gebruikt.
Erg makkelijk te maken en heel lekker als snack bij de borrel
Snel te maken en smaakt heel lekker. In reepjes voor een snack of gewoon als lunch
eenvoudig en superlekker, vooral als je flauw bent. heerlijk 4-uurtje. wordt een lievelingssnack.
Absoluut toprecept! Makkelijk te maken en super lekker bijvoorbeeld bij de BBQ.