Ingrediënten
Schaal
- 30 gr amandelmeel
- 1/2 of 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 120 gr geraspte mozzarella + 30 gr extra (topping)
- 75 gr geraspte kaas, belegen
- 1 ei (M)
- 1 el roomkaas
- 1 tl oregano
- zout en peper
Extra:
- 1 el verse basilicum
- 50 ml tomatensaus
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de oregano, in een kom.
- Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier en spreid uit tot een grote cirkel. Bak het broodje in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Haal het broodje uit de oven en strooi de overige kaas met de oregano kruiden eroverheen.
- Zet het brood terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
- Haal uit de oven en snijd in 6 lange stroken. Serveer met een tomatensaus of andere dip naar keuze en garneer met verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/6 van de het brood)
- Calorieën: 177
- Vetten: 13,3
- Koolhydraten: 1,4
- Vezels: 0,7
- Eiwitten: 12,6