Ingrediƫnten
Schaal
- 150 gr amandelmeel, extra fijn
- 25 gr eiwitpoeder ongezoet
- 50 tot 60 gr erythritol poedersuiker
- 5 gr bakpoeder
- 5 eieren (M)
- 150 ml volle Franse kwark
- 1 tl vanille extract
- 100 gr ongebrande notenmix, fijngehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
- Voeg alle ingrediƫnt behalve de fijngehakte noten toe aan een kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer luchtig op. Spatel de noten door het beslag en bewaar een beetje voor de topping.
- Bekleed de springvormen met bakpapier of vet ze goed in. Verdeel het beslag over 3 springvormen (van 10 cm) of over 2 of 1 grotere springvorm (18 cm). Verdeel het laatste beetje notenmix over de cakejes.
- Bak de cakejes ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 cake (bij het maken van 3 cakejes)
- Calorieƫn: 364
- Vetten: 29,2
- Koolhydraten: 3,9
- Vezels: 3,8
- Eiwitten: 19,5