Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto pizza met mozzarella en parmaham.

Keto pizza met parmaham en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 pizza's 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 2 Lizza pizzabodems
  • Pakje parmaham 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 kleine bolletjes mozzarella (1 pakje)
  • 50 g Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 10 cherrytomaten
  • 12 witte champignons
  • 2 el olijfolie of chili olijfolie (optioneel)
  • 2 tl oregano 
  • 1 zakje rucola 
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Snijd de champignons in plakjes en de cherrytomaatjes in vieren
  3. Haal de bodem uit de verpakking en smeer deze in met tomatenpuree of tomatensaus. 
  4. Beleg met de champignons, cherry tomaten en oregano. Zet in de oven voor 9 minuten.
  5. Haal de pizza bodems uit de oven en leg een paar bolletjes mozzarella op de pizza. Zet de pizza’s terug in de oven voor de laatste 3 minuten of totdat deze goed is. 
  6. Leg de pizza’s op een bord en beleg deze met de plakken parmaham en rucola. Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en druppel er een eetlepel olie overheen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pizza, belegd
  • Calorieën: 823
  • Vetten: 50
  • Koolhydraten: 16,3
  • Vezels: 24,4
  • Eiwitten: 65,9