Ingrediënten
Schaal
Porridge
- 2 el hennepzaad
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaadmeel
- 1 el kokosmeel of amandelmeel
- 1 el erythritol
- 2 el eiwitpoeder (vanille of chocolade)
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
- 70 ml volvette kokosmelk, 17% vet
- 55 ml amandelmelk, ongezoet
- 2 el water (optioneel)
- 1/2 tl vanille extract
Topping
- 1 el amandelpasta of pindakaas 100-%
- 2 aardbeien
- handje frambozen
- handje noten (optioneel)
- 2 tl kokosrasp
Bereidingswijze
- Meng alle droge ingrediënten behalve het zout in een steelpannetje door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
- Verwarm de pap boven een middelhoog vuur en roer regelmatig. Voeg evetueel het water toe om het iets te verdunnen.
- Haal van het vuur als het een papperige structuur heeft en warm is. Voeg een snufje zout toe en roer nog een keer goed.
- Breng op smaak met je lievelings toppings, zoals amandelpasta, aardbeien, frambozen en wat kokosrasp.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 591
- Vetten: 45,3
- Koolhydraten: 7,5
- Vezels: 12,5
- Eiwitten: 29,1