Ingrediënten
Schaal
- 100 gr pecannoten, ongebrand
- 125 gr amandelen, ongebrand
- 100 gr walnoten, ongebrand
- 40 gr lijnzaad, heel
- 65 gr pompoenpitten
- 1 tot 2 el pumpkin spice kruiden
- 25 gr eiwitpoeder, vanille (optioneel)
- snufje zout
- 65 gr kokosolie
- 4 el erythritol
- 2 eiwitten (van M eieren)
- 50 gr kokossnippers
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Doe de noten in een keukenmachine en mix een paar keer totdat de noten grof gehakt zijn. Je kunt dit eventueel ook met een mes doen.
- Schep de gehakte noten in een mengkom en voeg het lijnzaad, pompoenpitten, pumpkin spice mix, eiwitpoeder en snufje zout toe. Meng alles door elkaar.
- Zet een steelpannetje op laag vuur en smelt de kokosolie met de erythritol samen totdat de erythritol is opgelost. Splits ondertussen de eieren en klop met een mixer het eiwit stijf.
- Voeg de kokosolie toe aan het notenmengsel en roer goed. Schep vervolgens voorzichtig het eiwit er doorheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een braadslede. Vergeet de braadslede dan niet in te vetten of gebruik ook hiervoor een vel bakpapier.
- Schep de granola op de bakplaat en spreid het uit zodat er overal evenveel ligt. Bak de granola 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaat met granola uit de oven en schep wat los. Voeg de kokosvlokken toe en schep dit door de granola.
- Bak de granola met kokosrasp nog eens 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, want kokos kan snel verbranden.
- Laat de granola na het bakken volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte weckpot.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (35 gram)
- Calorieën: 223
- Vetten: 20,7
- Koolhydraten: 2,1
- Vezels: 2,5
- Eiwitten: 5,8