Met Pasen in aantocht hebben wij speciaal voor deze gelegenheid een heerlijk, koolhydraatarm ontbijt recept bedacht; scones. Dit broodje komt uit Engeland en wordt vaak geserveerd bij een uitgebreide brunch of high tea. Perfect dus voor een paasontbijt. We maken deze koolhydraatarme scones van amandelmeel, kokosmeel en kokosmelk. Beleg de scones met een dikke laag clotted cream of met onze eigen versie van lemon curd!
Keto scones maken
De traditionele Britse scones worden gemaakt van bloem, boter, melk, suiker en ei. In deze koolhydraatarme versie gebruiken we amandel en kokosmeel ter vervanging van bloem. We voegen ook wat gebroken lijnzaad toe. Samen met het ei zorgt lijnzaad ervoor dat de scones niet uit elkaar vallen. Lijnzaad bevat naast vezels ook omega-3-vetzuren. Een gezonde toevoeging met alleen maar voordelen.
De eieren in dit recept kloppen we op voordat we de rest van de natte ingrediënten aan het eiermengsel toevoegen. Door de eieren eerst op te kloppen krijg je meer volume waardoor de scones luchtiger en minder droog zullen zijn.
3 smaken
De scones maken we in dit recept met drie smaken; frambozen, bosbessen en citroen-maanzaad. Je kunt er voor kiezen om de scones neutraal te maken, laat dan de smaak opties weg. Je kunt ook één van de drie varianten maken, je hebt dan wel 3x de hoeveelheid ingrediënten nodig. De scones kun je na het bakken serveren met clotted cream, lemon curd of suikervrije jam. hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt en Paasrecepten!
PrintKeto scones maken (3 smaken)
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40
- Porties: 6 scones 1x
- Categorie: Ontbijt, Snacks
- Keuken: Brits
Ingrediënten
Scones
- 160 gr amandelmeel
- 40 gr kokosmeel
- 10 gr gebroken lijnzaad
- 60 gr erythritol
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 eieren (M)
- 15 ml kokosolie
- 80 ml kokosmelk, 17% vet
- 1 tl vanille extract
- 1 tl citroensap
- 1/2 tl appelazijn
Frambozen
- 40 gr verse frambozen
Citroen-maanzaad
- 1 el maanzaad
- citroenrasp van 1/2 citroen
- citroensap van 1/4 citroen
Blauwe bessen
- 55 gr verse blauwe bessen
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom alle de droge ingrediënten goed door elkaar. Klop met een elektrische mixer de eieren luchtig op.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje of magnetron en voeg dit samen met de kokosmelk, vanille-extract, citroensap en appelazijn toe aan de opgeklopte eieren. Klop nog eens goed, totdat alles is gemengd.
- Voeg het eimengsel nu toe aan de kom met het meel en meng of klop dit goed door elkaar, tot een beslag zonder klontjes. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg nu in drie gelijke delen als je de drie verschillende smaken wilt maken. Voeg nu per keer de benodigde ingrediënten toe en maak er twee bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Doe dit ook voor de overige 2 smaken.
- Bak de scones 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen en serveer met clotted cream, lemon curd of suikervrije jam!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 scone
- Calorieën: 270
- Vetten: 21,9
- Koolhydraten: 3,9
- Vezels: 6,2
- Eiwitten: 10,4
Ik heb twee van de drie variaties gemaakt. Die met frambozen en die met bosbessen. Allebei héérlijk!