Ingrediënten
Schaal
- 1x Lowcarbchef keto broodmix (400 gram)
- 320 gram warm water
- 1 zakje instant gist (7 gram)
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom het bijgeleverde zakje gist met 320 gram lauw water.
- Voeg de broodmix toe en kneed ca. 10 minuten met de handen of in een keukenmachine met deeghaak tot een glad en soepel deeg.
- Vorm het deeg tot een lange rol zoals de vorm van een stokbrood. Plaats de rol op een snijplank of stokbroodvorm en leg een vochtige doek over. Laat het deeg ca. 120 minuten rijzen onder de doek, totdat het brood in volume is verdubbeld.
- Rol het deeg na het rijzen voorzichtig nog iets uit in de lengte zodat je stokbrood straks niet te dik wordt.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg hier de deegrol op. Bak het stokbrood 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het stokrood na het bakken volledig afkoelen. Snij in plakjes om in te vriezen of gebruik ze gelijk bij je kommetje soep of op de borrelplank.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (25 g)
- Calorieën: 61
- Vetten: 2,7
- Koolhydraten: 1,3
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 6,5