Keto tortillachips

Keto tortillachips

Deze keto tortillachips maak je met slechts 4 ingrediënten! Ze zijn super knapperig en binnen 15 minuten klaar. We maken de chips met onze eigen keto wraps, die zijn gemaakt van tarwe-eiwitten en niet te onderscheiden zijn van de reguliere variant uit de supermarkt.

Hoe maak je deze krokante keto tortillachips?

Voor het maken van deze chips heb je koolhydraatarme tortillawraps nodig. Wij gebruiken de keto wraps van ons eigen merk Lowcarbchef. In het recept gebruiken we twee wraps, die we elk in acht driehoekjes snijden. Hiermee maak je zestien grote tortillachips. Uiteraard kun je meer wraps gebruiken als je meer chips wilt maken. We gebruiken een klein beetje chili-olie om de chips knapperig te maken en bakken ze in de oven. Bij de chips serveren we een klassieke guacamole-dip en crème fraîche, maar voel je vrij om je eigen favoriete dip te serveren!

Tips

Bewaar de chips maximaal één dag in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Vers zijn ze het lekkerst en het meest krokant! Bekijk ook ons recept voor kha tortillachips gemaakt van kaas. Deze zijn minder krokant, maar minstens net zo lekker!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto tortillachips

Keto tortillachips

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Tortillachips

Voor erbij

  • 1 kleine sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 avocado, eetrijp
  • 1 tl limoensap
  • zout en peper
  • chilivlokken (optionee)
  • verse koriander (optioneel)
  • Crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Leg de wraps op elkaar en snijd de 2 wraps in 8 ’taart’punten ofwel 18 stukjes.
  3. Meng de olie met de paprikapoeder en het zout. Smeer dit over de tortillachips.
  4. Verdeel de chips over twee bakplaten en zet voor 7 tot 10 minuten in de oven
  5. Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Meng dit met de avocado en limoensap in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Garneer evt. met chilivlokken en koriander.
  6. Haal de tortillachips uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Doe de chips in een serveerschaal.
  7. Serveer de chips met guacamole en wat crème fraîche.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 tortillachip (1/16) zonder dip
  • Calorieën: 22
  • Vetten: 1,7
  • Koolhydraten: 0,2
  • Vezels: 1
  • Eiwitten: 1,1
Keto tortillachips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*