Ingrediënten
Schaal
Tortillachips
- 2 keto wraps van Lowcarbchef
- 1/2 tl paprikapoeder
- 3 el olijfolie of avocado-olie
- snufje zeezout (grof)
Voor erbij
- 1 kleine sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 1 avocado, eetrijp
- 1 tl limoensap
- zout en peper
- chilivlokken (optionee)
- verse koriander (optioneel)
- Crème fraîche
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Leg de wraps op elkaar en snijd de 2 wraps in 8 ’taart’punten ofwel 18 stukjes.
- Meng de olie met de paprikapoeder en het zout. Smeer dit over de tortillachips.
- Verdeel de chips over twee bakplaten en zet voor 7 tot 10 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Meng dit met de avocado en limoensap in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Garneer evt. met chilivlokken en koriander.
- Haal de tortillachips uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Doe de chips in een serveerschaal.
- Serveer de chips met guacamole en wat crème fraîche.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 tortillachip (1/16) zonder dip
- Calorieën: 22
- Vetten: 1,7
- Koolhydraten: 0,2
- Vezels: 1
- Eiwitten: 1,1