Ingrediënten
Schaal
- 300 ml verse slagroom
- 65 gr erythritol
- 1 tl vanille-extract
- eigeel van 2 eieren
- 1/2 tl johannesbroodpitmeel
Bereidingswijze
- Meng de slagroom met de erythritol en het vanille-extract in een steelpannetje. Splits 2 eieren en voeg het eigeel toe aan de slagroom in het steelpannetje.
- Zet het pannetje op een middelhoog vuur en verwarm al roerend ca. 10 minuten, totdat de slagroom begint in te dikken.
- Voeg dan het johannesbroodpitmeel toe en roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.
- Schenk het mengsel over in twee ijsblokjesvormen. Zet in de vriezer en laat een paar uur, liefst een hele nacht, hard worden.
- Haal de bevroren ijsblokjesvormen uit de vriezer en druk de room ijsblokjes uit de vorm in een keukenmachine. Meng met een keukenmachine het ijs door totdat er een geheel ontstaat.
- Schep het ijs over in een vriesbestendige ovenschaal of bak. Druk het ijs plat en dek af met vershoudfolie. Zet het terug in de vriezer en laat het opnieuw hard worden.
- Haal voor gebruik het ijs uit de vriezer om iets op kamertemperatuur te komen. Schep met een ijsschep bolletjes van het ijs. Top af met vers fruit.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 bolletjes (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 277
- Vetten: 28,1
- Koolhydraten: 2,3
- Eiwitten: 4,3