Wentelteefjes met poedersuiker en bosvruchten.

Keto wentelteefjes

Niets is lekkerder dan ontbijten met wentelteefjes op de zaterdag- en zondagochtend. Oude restjes brood omgetoverd in een zoete krokante traktatie. Ook als je het koolhydraatarm of keto dieet volgt kun je dit maken. Je hebt vast wel eens een paar sneetjes Lowcarbchef keto brood of ander zelfgemaakt koolhydraatarm brood over. Deze restjes brood zijn ideaal om zelf keto wentelteefjes mee te maken. Met dit recept laten we zien hoe!

Wentelteefjes, wat is het eigenlijk?
Wentelteefje is een echt oud-Hollands woord en bestaat uit twee woorden samengevoegd: wentel en teefje. Het woord wentel betekent omdraaien en teef werd vroeger gebruikt als voorganger voor ‘gebak’. Het werd ook wel ‘gewend brood’ ofwel gewonnen brood genoemd. Met het recept tover je oud brood om in iets lekkers. Wentelteefjes maak je het liefst met ouder brood, want dit neemt meer vocht op en dit zorgt ervoor dat de smaken goed in brood trekken.

Keto versie
Het is ons gelukt om een heerlijke keto versie te maken van de klassieke wentelteefjes. De basis is ons eigen Lowcarbchef keto brood. Deze kun je maken in de broodbakmachine of oven. Voor het eimengsel hebben we alleen de suiker vervangen door erythritol, voor de rest hebben we het traditionele recept gevolgd. Verder hebben we onze wentelteefjes versierd met erythritol poedersuiker en een handje verse bosvruchten.

Tips
Gebruik voor het eimengsel een grote ovenschaal, waar de sneetjes brood goed in passen. Zo kan het eimengsel goed in het brood trekken. Wij hebben als topping erythritol poedersuiker, frambozen en blauwe bessen gebruikt. Voeg eventueel suikervrije stroop toe of een andere topping toe, zoals kokosvlokken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wentelteefjes met poedersuiker en bosvruchten.

Keto wentelteefjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Wentelteefjes

  • 1 ei (M)
  • 40 gr erythritol
  • 100 ml volle (plantaardige) melk
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 4 sneetjes keto brood
  • 4 el ghee of roomboter

Toppings


Bereidingswijze

  1. Klop met een garde het ei los en voeg tijdens het kloppen de erythritol, melk, kaneel en het zout toe. Schenk het beslag in een grotere kom of ovenschaal. Haal de sneetjes brood door het ei mengsel, zodat het brood aan beide kanten goed bedekt is.
  2. Verwarm de ghee of boter in een koekenpan. Voeg 1 sneetje toe en bak deze aan beide kanten goudbruin (ca. 1 minuut). Herhaal dit met de andere sneetjes brood.
  3. Verdeel de wentelteefjes over 2 borden en garneer met erythritol poedersuiker en verse bosvruchten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 sneetjes
  • Calorieën: 371
  • Vetten: 26,2
  • Koolhydraten: 7,3
  • Eiwitten: 23,3

 

Wentelteefjes met poedersuiker en bosvruchten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*