Ingrediënten
Schaal
- 100 gr verse zalmfilet zonder huid
- 1 eetrijpe avocado (140 gram)
- 10 gr verse bieslook
- 4 tl sojasaus (Kikkoman)
- 1/4 limoen
- 5 tl wasabi mayonaise
- 1/2 tl sesamolie (optioneel)
- handje sesamzaadjes
- limoen voor garnering (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Spoel de zalm af met een beetje water en dep droog met keukenpapier. Leg de zalm terug in de koelkast zodat hij helemaal kan opdrogen.
- Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en voeg dit samen met 2 tl sojasaus en 2 tl wasabi mayonaise toe aan een kom. Hak de bieslook fijn en voeg de helft toe aan de avocadoblokjes.
- Rasp de schil van de limoen en zet dit apart. Snijd de 1/4 limoen vervolgens in 2 partjes en pers 1 partje uit boven de kom met de avocadoblokjes. Bewaar het andere partje voor de zalmblokjes.
- Haal de zalmfilet uit de koelkast en snijd de zalm met een scherp mes in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan een kom en voeg 2 tl sojasaus, 3 tl wasabi mayonaise en de helft van de limoenrasp toe aan de kom. Meng dit goed door elkaar.
- Pers vervolgens de limoen van het overgebleven partje uit boven de zalmblokjes. Voeg ten slotte de overgebleven gehakte bieslook (bewaar een klein beetje voor de garnering) en eventueel een 1/2 tl sesamolie toe aan de zalmblokjes. Meng de inhoud van de kom goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Zet 2 bordjes klaar. Schep de helft van het avocadomengsel in een kookring op het bord. Druk dit goed aan. Schep vervolgens de helft van het zalmmengsel op de avocado en druk weer goed aan. Herhaal deze stap voor de andere tartaar.
- Garneer vervolgens met verse bieslook en sesamzaadjes en eventueel een limoenschijfje. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 384
- Vetten: 33,7
- Koolhydraten: 3,3
- Eiwitten: 14,6