Ingrediënten
Schaal
- 4 kipfilets (150 gr)
- 170 ml slagroom
- 70 ml droge witte wijn
- 40 gr boter
- 4 plakjes Zwitserse kaas
- 4 plakjes ham
- 15 gr bloem
- 2 tl maizena
- 3/4 blokje kippenbouillion
- 3/4 tl paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Leg de kipfilets op een schone ondergrond en sla ze plat met een vleeshamer. Plaats de plakjes ham en kaas op de kipfilets en rol de kipfilets op. Zet de kipfilets goed vast met satéprikkers. Meng de bloem, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Besprenkel de kipfilets met het mengsel van bloem en paprikapoeder.
- Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets tot ze bruin zijn aan alle kanten. Voeg de wijn en kippenbouillon toe. Zet het vuur nu laag en dek de pan af en laat ongeveer 15 tot 30 minuten koken, tot dat de kip niet meer roze is van binnen.
- Verwijder de satéprikkers en leg de kipfilets op een warme schotel. Meng de maïzena met de slagroom in een kommetje en klop langzaam in de koekenpan. Kook dit en blijf roeren tot het sausje dik is. Giet het sausje over de kipfilets en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipfilet
- Calorieën: 570
- Vetten: 38,5
- Koolhydraten: 7,9
- Eiwitten: 41,0