Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten.

Kip in roomsaus

Malse kip in een roomsaus van slagroom, kipbouillon, zongedroogde tomaat en heerlijke kruiden. Na het proeven van deze kip in roomsaus wil je nooit meer anders! De romige saus vult de gekruide kip perfect aan, en doordat de kip in de saus wordt gegaard, blijft hij heerlijk mals en vol van smaak. Het idee voor dit recept ontstond na het maken van onze Toscaanse kip. Die saus was al heerlijk, maar we wilden het nóg beter maken door meer kruiden, zongedroogde tomaten en kaas toe te voegen. En dat is ons gelukt!

Wat maakt deze roomsaus zo onweerstaanbaar lekker?

We zeggen het niet vaak, maar dit is zonder twijfel het lekkerste kiprecept dat we tot nu toe op Lowcarbchef hebben gedeeld. Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de romige saus. Deze maken we van slagroom en verrijken we met zongedroogde tomaten, paprikapoeder, oregano en kippenbouillon. De zongedroogde tomaten geven de saus een rijke, volle smaak, terwijl de kruiden en bouillon de perfecte finishing touch geven.

De kip kruiden we met zout, paprikapoeder en peper, waarna we hem goudbruin bakken. Vervolgens laten we de kip verder garen in de romige saus. Dit zorgt voor een knapperig korstje aan de buitenkant, terwijl de binnenkant heerlijk mals blijft.

Serveertips

De kip in roomsaus is op zichzelf al heerlijk, maar we raden aan om er een bijgerecht bij te serveren. Wij hebben de kip geserveerd met gekookte sperziebonen en koolhydraatarme spaghetti uit onze webshop, en deze combinatie was absoluut een aanrader. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme dinerrecepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten.

Kip in roomsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (600 gr)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper, gemalen
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr zongedroogde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml kippenbouillon of (200 ml water met ⅓ kipbouillion blokje
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 1 tl arrowroot (optioneel)
  • 15 gr verse basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • sperziebonen (optioneel)
  • FeelingOK protein of fibre+ spaghetti

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met 1 tl zout,  1/2 tl zwarte peper (gemalen), 1 tl paprikapoeder en 1 tl uienpoeder. Wrijf de kruiden goed in de kip, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan. Voeg de kipfilets toe zodra de olie heet is en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de filets om en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
  3. Pers ondertussen de knoflook en haal 125 gram zongedroogde tomaten uit de pot. Snijd de tomaten in kleinere stukken.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook, zongedroogde tomaatstukjes, oregano en 2 tl paprikapoeder toe aan de pan. Fruit de knoflook, tomaat en kruiden ca. 2 tot 3 minuten.
  5. Schenk de slagroom en kippenbouillon erbij en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en een beetje peper toe. Roer alles goed door en houd het vuur laag.
  6. Leg de gebakken kipfilets terug in de pan, doe de deksel erop en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  7. Verwijder de deksel en laat het nog 3 tot 5 minuten sudderen, totdat de kip volledig gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Proef de saus en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  8. Is de saus nog te dun? Los een halve eetlepel arrowroot op in een klein beetje koud water en voeg dit toe aan de saus. Verwarm kort tot de saus indikt.
  9. Snijd intussen de verse basilicum fijn en pers een halve citroen uit. Kook eventueel wat sperziebonen of koolhydraatarme spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  10. Garneer het gerecht met de fijngesneden basilicum, een scheutje citroensap en eventueel extra zongedroogde tomaten voor extra smaak en kleur.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 kipfilet met 1/4 van de saus)
  • Calorieën: 390
  • Vetten: 21,9
  • Koolhydraten: 5,2
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 41,3
Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten.

10 Reacties

  1. Supermakkelijk en superlekker!
    Woow, zelfs onze dochter wou spaghetti met die lekkere saus😋.
    Ik heb wel vegetarische kipfilet (Vegetarische Slager) gebruikt en dat is ook lekker lekker.
    Je bent een topper die zulke heerlijke gerechten bedenkt.






    Reageer
  2. Super lekker recept!






    Reageer
  3. super makkelijk en lekker ook goed aan te passen voor de rest van het gezin.een toppertje!!!






    Reageer
  4. Heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  5. Wat een heerlijk recept, ik heb de boontjes klein gesneden en even voorgekookt, daarna toegevoegd aan de kip om mee te garen. Ik had geen zongedroogde tomaatjes, maar zonder gaat ook heel goed. We hadden geen pasta o.i.d. erbij. We hebben ervan genoten!






    Reageer
  6. Wat was dit geweldig lekker zeg! En de koolhydraat arme spaghetti was een fantastisch alternatief🥰
    Bedankt voor dit heerlijke recept

    Reageer
  7. Echt MEGA lekker!!!






    Reageer
  8. Wij hebben dit gisteren gegeten en het was heeerlijk! Wij hebben jullie site sinds een maand of 3 ontdekt en heeel veel recepten gemaakt al (beide inmiddels bijna 15kg) afgevallen. Jullie site is echt top! En alle recepten (muv van 1, maar dat is smaak) zijn echt heel erg goed. Ga zo door! En mochten we jullie ergens mee kunnen supporten laat het weten.

    Maar idd, dit kip gerecht, we hadden ook gasten, iedereen vond het top!






    Reageer
  9. Het was heerlijk en makkelijk. 1e dag de kaas vergeten. de 2e dag op brood met kaas in de oven. , ook heerlijk. bedankt voor het recept .

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*