Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip in roomsaus met zongedroogde tomaten.

Kip in roomsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (600 gr)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper, gemalen
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gr zongedroogde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 ml slagroom
  • 200 ml kippenbouillon of (200 ml water met ⅓ kipbouillion blokje
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 1 tl arrowroot (optioneel)
  • 15 gr verse basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • sperziebonen (optioneel)
  • FeelingOK protein of fibre+ spaghetti

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipfilets met 1 tl zout,  1/2 tl zwarte peper (gemalen), 1 tl paprikapoeder en 1 tl uienpoeder. Wrijf de kruiden goed in de kip, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan. Voeg de kipfilets toe zodra de olie heet is en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de filets om en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
  3. Pers ondertussen de knoflook en haal 125 gram zongedroogde tomaten uit de pot. Snijd de tomaten in kleinere stukken.
  4. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook, zongedroogde tomaatstukjes, oregano en 2 tl paprikapoeder toe aan de pan. Fruit de knoflook, tomaat en kruiden ca. 2 tot 3 minuten.
  5. Schenk de slagroom en kippenbouillon erbij en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en een beetje peper toe. Roer alles goed door en houd het vuur laag.
  6. Leg de gebakken kipfilets terug in de pan, doe de deksel erop en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  7. Verwijder de deksel en laat het nog 3 tot 5 minuten sudderen, totdat de kip volledig gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Proef de saus en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
  8. Is de saus nog te dun? Los een halve eetlepel arrowroot op in een klein beetje koud water en voeg dit toe aan de saus. Verwarm kort tot de saus indikt.
  9. Snijd intussen de verse basilicum fijn en pers een halve citroen uit. Kook eventueel wat sperziebonen of koolhydraatarme spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  10. Garneer het gerecht met de fijngesneden basilicum, een scheutje citroensap en eventueel extra zongedroogde tomaten voor extra smaak en kleur.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1 kipfilet met 1/4 van de saus)
  • Calorieën: 390
  • Vetten: 21,9
  • Koolhydraten: 5,2
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 41,3