Ingrediënten
Schaal
Kip
- 4 kipfilets (600 gr)
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper, gemalen
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el olijfolie
Roomsaus
- 3 teentjes knoflook
- 125 gr zongedroogde tomaten
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 ml slagroom
- 200 ml water + â…“ kipbouillion blokje
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- zout en peper
- 1 tl arrowroot (optioneel)
- 15 gr verse basilicum
- sap van 1/2 citroen
Extra
- sperziebonen (optioneel)
- FeelingOK protein of fibre+ spaghetti
Bereidingswijze
- Kruid de kipfilets met 1 tl zout, 1/2 tl zwarte peper (gemalen), 1 tl paprikapoeder en 1 tl uienpoeder. Wrijf de kruiden goed in de kip, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan. Voeg de kipfilets toe zodra de olie heet is en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de filets om en bak de andere kant nog eens 5 minuten.
- Pers ondertussen de knoflook en haal 125 gram zongedroogde tomaten uit de pot. Snijd de tomaten in kleinere stukken.
- Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een bord. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook, zongedroogde tomaatstukjes, oregano en 2 tl paprikapoeder toe aan de pan. Fruit de knoflook, tomaat en kruiden ca. 2 tot 3 minuten.
- Schenk de slagroom en kippenbouillon erbij en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en een beetje peper toe. Roer alles goed door en houd het vuur laag.
- Leg de gebakken kipfilets terug in de pan, doe de deksel erop en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Verwijder de deksel en laat het nog 3 tot 5 minuten sudderen, totdat de kip volledig gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Proef de saus en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
- Is de saus nog te dun? Los een halve eetlepel arrowroot op in een klein beetje koud water en voeg dit toe aan de saus. Verwarm kort tot de saus indikt.
- Snijd intussen de verse basilicum fijn en pers een halve citroen uit. Kook eventueel wat sperziebonen of koolhydraatarme spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Garneer het gerecht met de fijngesneden basilicum, een scheutje citroensap en eventueel extra zongedroogde tomaten voor extra smaak en kleur.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1 kipfilet met 1/4 van de saus)
- Calorieën: 390
- Vetten: 21,9
- Koolhydraten: 5,2
- Vezels: 3,9
- Eiwitten: 41,3