Een heerlijk Indiaas kipgerecht met low carb rijst!
Dit is een heerlijk kipgerecht met kerrie, tomatenpuree, uien en allerlei heerlijke kruiden. Kip kerrie is een van mijn lievelingsgerechten. Vroeger maakte ik de kerriesaus altijd m.b.v. een pakje en na dat zo vaak te hebben gegeten was ik het op een gegeven moment helemaal zat. Het was niet zozeer dat ik het gerecht niet lekker vond, maar de saus uit pakje begon mij tegen te staan. Laatst was ik een Indiaas restaurant en had ik voor het eerst sinds tijden weer kip kerrie gegeten. De kerrie was zo lekker dat ik het thuis moest uitproberen en dit keer zonder de hulp van een pakje. Ik had gelijk een aantal recepten opgezocht en deze gecombineerd tot dit heerlijke koolhydraatarme kip kerrie recept.
Serveersuggestie:
De kip kerrie kun je serveren met een frisse salade of Ciao Carb rijst. De FeelingOK rijst kun je kopen in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl. Je kan er ook voor kiezen om zelf je eigen bloemkoolrijst erbij te maken. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!
Kip kerrie
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30 minutes
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Indiase
Ingrediënten
- 900 gr kipfilet, in blokjes gesneden
- 270 ml (light) kokosmelk
- 3 kleine uien, in kleine stukjes gesneden
- 30 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngemalen
- 3 el kerriepoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 tl suiker
- 1 tl kaneel
- 1/4 tl gemalen gember
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepoeder
- 1 laurierblad
- zout naar smaak
- sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Verwarm in een grote wok of koekenpan de olijfolie. Voeg de uitjes toe en bak deze lichtbruin. Voeg dan de kaneel en het laurierblad toe. Roer goed door de pan en voeg tijdens het roeren de gember, paprikapoeder, kerrie, suiker, zout en knoflook toe. Roer dan nog eens 2 minuten in de pan, totdat het een soort van smeerbaar mengsel wordt.
- Voeg dan de kipfiletblokjes en de tomatenpuree toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg vervolgens de kokosmelk toe en eventueel extra water toe om de kipfiletblokjes te bedekken. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel 15-20 minuten boven een laag vuur sudderen, totdat de kip gaar is.
- Voeg na 10 minuten sudderen de citroensap en cayennepeper toe aan de pan en kook dit 5 minuten mee. Verdeel kerriesaus over 4 borden en serveer eventueel met bloemkoolrijst of Ciao Carb rijst. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 447
- Vetten: 23,5
- Koolhydraten: 3,6
- Eiwitten: 55,5
Wederom een heerlijk smaakvol gerecht, genoten
Heerlijk recept !
Kan je dit ook invriezen ? Heb nog wat over en ik hou niet zo van 2 dagen na elkaar hetzelfde eten 😉
Lijkt me enorm lekker. Maar kan dit ook zonder suiker? Ik wil in mijn keto leefstijl niet zelf suiker of zoetstoffen toevoegen.
Aangenaam verrast! Aanvankelijk een beetje huiverig voor de smakencombinatie van tomatenpuree en kaneel in de kip-kerrie, maar smaakte prima. Zeker 4x zoveel verse gember toegevoegd en dubbel portie knoflook.
Super lekker ! Heb er wel nog een grote groene paprika (in blokjes gesneden) aan toegevoegd. Dit komt vaker op tafel.
Wij vinden dit een toprecept heerlijk kruidig en lekker met bloemkoolrijst
Wat een heerlijk recept! Ik ga dit zeker vaker maken. Lekker met (bloemkool)rijst en ik heb er nog extra groenten bij gedaan, sperziebonen. Past prima in mijn koolhydraatarme levensstijl!
Heerlijk recept lekker kruidig👌🏻
Heerlijk! Ben zo blij met de recepten van lowcarbchef.nl, ik kocht altijd een pakje kerriesaus maar dit is zoveel lekkerder en veel gezonder en veel lekkerder. Dank!
Heerlijk receptje , smaakt lekker af. Zo zou ik dit niet kruiden uit mezelf. Volgende keer doe ik er wel extra groentjes bij. Idd lekker met bloemkoolrijst 👌
Alweer een lekker gerechtje!! 🙂 Aaaah ja, met bloemkoolrijst. Niet aan gedacht!
De gerechten zijn zo gemakkelijk te maken, fantastisch gewoon weg! En het feit dat de macro’s erbij staan, TOP!!
Lekker hoor had bloemkoolrijst erbij gedaan