Kip kerrie met bloemkoolrijst.

Kip kerrie 2.0

We hebben al een heerlijk kip kerrie gerecht op onze website staan, maar deze nieuwe variant is wat ons betreft nog lekkerder en makkelijker . Dit keer voegen we wat extra groenten en kruiden toe voor de smaak, en een eitje voor wat extra eiwitten. Serveer met wat bloemkoolrijst of koolhydraatarm naanbrood en je hebt een heerlijk vullend gerecht op tafel.

Hoe maak je onze kip kerrie 2.0

De belangrijkste smaakmaker in dit gerecht is de kerrie. Dit is een is een kruidenmengsel dat bestaat uit meerdere specerijen. Je kunt kerrie zelf maken of kant-en-klaar kopen. Naast kerrie voegen we ook wat garam masala en cayennepeper toe, wat het gerecht extra pit geeft.

We combineren de kip en kruiden met kokosmelk en groenten, zoals broccoli, paprika en sperziebonen. De sperziebonen voegen we bevroren toe, zodat je ze niet hoeft te snijden, wat tijd bespaart. Je kunt ook andere groenten toevoegen of vervangen naar eigen smaak.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip kerrie met bloemkoolrijst.

Kip kerrie 2.0

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 1 gele paprika
  • 1/2 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el ghee of olijfolie
  • 300 gr kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el kerrie
  • 1/2 el garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl sambal oelek (optioneel)
  • 150 gr sperziebonen (bevroren of vers)
  • 250 ml, kokosmelk, 17% vet
  • zout naar smaak
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • koolhydraatarm naanbrood (optioneel)
  • 1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze ca. 7 tot 8 minuten voor een hard gekookt ei.
  2. Snijd de paprika in reepjes, de broccoli in roosjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat ghee en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
  4. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de kruiden toe en meng goed. Voeg dan de broccoli, paprika en sperziebonen toe.
  5. Giet de kokosmelk erbij en zet met de deksel op de pan, 15 minuten op het vuur. Schep tussentijds een keer om. Proef even en voeg naar smaak zout toe.
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst of bak het naanbrood en pel de eieren.
  7. Verdeel de kip kerrie over 2 borden met de eieren en serveer met het bijgerecht naar keuze. Garneer met amandelschaafsel, wat verse kruiden en eventueel sambal.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 644
  • Vetten: 44,1
  • Koolhydraten: 14,2
  • Vezels: 10
  • Eiwitten: 42,9

 

 

Kip kerrie met bloemkoolrijst.

Tags

3 Reacties

  1. Lekker. I.p.v. bloemkoolrijst broccolirijst op de laatste 2 minuten meegebakken. Een paar klein gemaakte amandelen doorheen gedaan. Eitje laat ik volgende keer achterwege. Is niet nodig. Was meer dan genoeg voor 2 personen.






    Reageer
  2. Bloemkoolrijst kan je het lekkerst in een hete pan met een klein scheutje olie doen en een beetje laten kleuren. En niet koken. Heerlijk!!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*