Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip kerrie met bloemkoolrijst.

Kip kerrie 2.0

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 1 gele paprika
  • 1/2 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el ghee of olijfolie
  • 300 gr kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 2 el kerrie
  • 1/2 el garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl sambal oelek (optioneel)
  • 150 gr sperziebonen (bevroren of vers)
  • 250 ml, kokosmelk, 17% vet
  • zout naar smaak
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • koolhydraatarm naanbrood (optioneel)
  • 1 el amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze ca. 7 tot 8 minuten voor een hard gekookt ei.
  2. Snijd de paprika in reepjes, de broccoli in roosjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat ghee en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
  4. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de kruiden toe en meng goed. Voeg dan de broccoli, paprika en sperziebonen toe.
  5. Giet de kokosmelk erbij en zet met de deksel op de pan, 15 minuten op het vuur. Schep tussentijds een keer om. Proef even en voeg naar smaak zout toe.
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst of bak het naanbrood en pel de eieren.
  7. Verdeel de kip kerrie over 2 borden met de eieren en serveer met het bijgerecht naar keuze. Garneer met amandelschaafsel, wat verse kruiden en eventueel sambal.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 644
  • Vetten: 44,1
  • Koolhydraten: 14,2
  • Vezels: 10
  • Eiwitten: 42,9