Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 1 gele paprika
- 1/2 broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el ghee of olijfolie
- 300 gr kipdijfilet, in blokjes gesneden
- 2 el kerrie
- 1/2 el garam masala
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl sambal oelek (optioneel)
- 150 gr sperziebonen (bevroren of vers)
- 250 ml, kokosmelk, 17% vet
- zout naar smaak
- 400 gr bloemkoolrijst
- koolhydraatarm naanbrood (optioneel)
- 1 el amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze ca. 7 tot 8 minuten voor een hard gekookt ei.
- Snijd de paprika in reepjes, de broccoli in roosjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat ghee en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
- Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg de kruiden toe en meng goed. Voeg dan de broccoli, paprika en sperziebonen toe.
- Giet de kokosmelk erbij en zet met de deksel op de pan, 15 minuten op het vuur. Schep tussentijds een keer om. Proef even en voeg naar smaak zout toe.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst of bak het naanbrood en pel de eieren.
- Verdeel de kip kerrie over 2 borden met de eieren en serveer met het bijgerecht naar keuze. Garneer met amandelschaafsel, wat verse kruiden en eventueel sambal.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 644
- Vetten: 44,1
- Koolhydraten: 14,2
- Vezels: 10
- Eiwitten: 42,9