Ingrediënten
Schaal
Knoflook-citroenboter
- 75 gr roomboter
- 1 groot teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1/8 tl citroenrasp
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde bieslook
Kip
- 300 gr kipdijfilet
- 1 tl paprikpoeder
- 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
- 400 gr sperziebonen of haricot verts
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de knoflook-citroen boter door elkaar en zet in de koelkast.
- Kruid de kip met de paprikapoeder, chilivlokken en 1/3 van de knoflookboter. Snijd de rode ui in halve maantjes en de rode peper in plakjes.
- Verwarm een grillpan op hoog vuur en bak de kip aan beide zijden goudbruin. Voeg de sperziebonen een rode ui toe met de helft van de overige knoflookboter. Bak totdat de kip en boontjes gaar zijn. (je de boontjes eventueel ook kort voorkoken in water)
- Voeg wat extra knoflookboter toe naar smaak en voor extra jus. Breng op smaak met peper, zout en citroen.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met peterselie, bieslook en rode peper. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 570
- Vetten: 43,2
- Koolhydraten: 5,9
- Vezels: 7,5
- Eiwitten: 35,5