Ingrediënten
Schaal
- 500 gr kipfiletblokjes
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1/2 ui
- 3 el olijfolie
- 3 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 50 ml water
- 2 tl arrowroot
- 2 stengels bosui
- 40 gr cashewnoten
Bereidingswijze
- Snijd op een snijplank de gember en ui fijn. Verhit vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en roerbak deze in ca. 3-6 minuten gaar. Pers dan de knoflook fijn en voeg dit samen met de ui en gember toe aan de pan. Bak de smaakmakers 3 minuten mee.
- Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en voeg dit vervolgens ook toe aan de pan. Meng in een klein kommetje het water, oestersaus en sojasaus door elkaar en voeg dit toe aan de kip en groente.
- Meng dan in een glas een el water met 2 tl arrowroot en voeg dit toe aan de pan om de saus in te dikken. Kook de inhoud van de pan 2-3 minuten, totdat de saus is ingedikt. Roer ten slotte de cashewnoten door de pan.
- Verwarm nu een el olijfolie in een nieuwe pan en wok hierin de bloemkoolrijst gaar. Snijd de bosui fijn en zet op zij. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en schep hier de kip siam overheen. Garneer met de gesneden bosui. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4 van het totaal
- Calorieën: 308
- Vetten: 13,7
- Koolhydraten: 9,8
- Eiwitten: 34,2