Een smakelijke, gezonde en simpele bowl is altijd fijn als avondeten. Voor deze bowl gebruiken we kip, paksoi, aubergine en spinazie. De kip marineren we in een zelfgemaakte teriyakisaus. Laat de kip een nachtje in de koelkast marineren, zodat je de volgende dag kunt genieten van extra malse en smaakvolle kip.
Hoe maak je koolhydraatarme kip teriyaki?
De teriyaki saus is de echte smaakmaker in dit gerecht. We maken deze saus zelf, omdat die uit de supermarkten vaak veel suikers en andere onnodige toevoegingen bevat. In plaats van de suiker gebruiken we een suikervrije basterdsuiker van Sukrin. Je hoeft dit alleen met de rest van de ingrediënten te mengen en je hebt een heerlijke saus. De saus gebruiken we om zowel de kip als groenten in te marineren. Voor deze bowl gebruiken we paksoi, aubergine en babyspinazie als groenten. De babyspinazie serveren we er rauw bij. Met de groenten kun je eindeloos variëren. Denk aan courgette, broccoli, bloemkool of sperziebonen. Houd er alleen rekening mee dat elke groente een andere bereidingstijd heeft.
Tips
Voor dit gerecht gebruiken we een normale pan en een grillpan. Wil je nog wat minder afwas? Gebruik dan een pan. Bak eerst de kip en voeg dan de groenten toe. De kip is dan wel iets minder krokant, het is maar net wat je zelf lekker vindt! Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.
PrintKip teriyaki bowl
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 390
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner
Ingrediënten
Teriyakisaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 30 ml sojasaus
- 35 ml water
- 1 tl Sukrin Gold
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl arrowroot of maizena
- 1 tl sesamolie
Kip + Groenten
- 1 kleine rode ui
- 400 gr kipdijfilet
- chilivlokken naar smaak
- peper naar smaak
- 1 aubergine
- 1 paksoi
- 1 el olijfolie of wokolie
- 200 gr (baby)spinazie
- sesamzaad (garnering)
- chilivlokken (garnering)
- verse koriander (garnering)
Bereidingswijze
- Pers de knoflook en doe de sojasaus met de knoflook in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de teriyakisaus toe aan de kom en meng goed.
- Snijd de rode ui in ringen. Voeg dit samen met de kipdijfilet toe aan een kom en breng op smaak met chilivlokken en peper. Voeg 2/3 van de teriyakisaus toe. Meng goed en zet in de koelkast. Laat minimaal 6 uur of het liefst een hele nacht de marinade intrekken.
- Snijd de aubergine doormidden en in dunne plakjes of blokjes. Snijd de paksoi in stukken.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak rondom goudbruin.
- Verwarm een andere pan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie of wokolie en bak hierin de aubergine en paksoi gaar. Schenk de overgebleven teriyakisaus bij de groenten en meng goed.
- Schep de groenten door de kip en haal de pan van het vuur.
- Verdeel de babyspinazie over 2 borden of diepe kommen en leg de gebakken kip met groenten er bovenop.
- Garneer met sesamzaad, chilivlokken en verse koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 491
- Vetten: 27,7
- Koolhydraten: 9,3
- Vezels: 7,6
- Eiwitten: 47
Zeer lekker!
hi, hier staat 2 porties bij.
is het dan de bedoeling dat men de rest invriest en dat het volgende week dan ook op de weekschema staat?
Hi Christie,
We gaan altijd van 2 porties uit i.v.m. efficiënte gebruik van ingrediënten en als men met ze tweeën eet. Je kunt de overige portie ook de volgende dag eten als lunch of nog een keer als diner!