Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kip teriyaki met gebakken groenten en spinazie.

Kip teriyaki bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 390
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Teriyakisaus

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 30 ml sojasaus
  • 35 ml water
  • 1 tl Sukrin Gold
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl arrowroot of maizena
  • 1 tl sesamolie

Kip + Groenten

  • 1 kleine rode ui
  • 400 gr kipdijfilet
  • chilivlokken naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 aubergine
  • 1 paksoi
  • 1 el olijfolie of wokolie
  • 200 gr (baby)spinazie
  • sesamzaad (garnering)
  • chilivlokken (garnering)
  • verse koriander (garnering)

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook en doe de sojasaus met de knoflook in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de teriyakisaus toe aan de kom en meng goed.
  2. Snijd de rode ui in ringen. Voeg dit samen met de kipdijfilet toe aan een kom en breng op smaak met chilivlokken en peper. Voeg 2/3 van de teriyakisaus toe. Meng goed en zet in de koelkast. Laat minimaal 6 uur of het liefst een hele nacht de marinade intrekken.
  3. Snijd de aubergine doormidden en in dunne plakjes of blokjes. Snijd de paksoi in stukken.
  4. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak rondom goudbruin.
  5. Verwarm een andere pan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie of wokolie en bak hierin de aubergine en paksoi gaar. Schenk de overgebleven teriyakisaus bij de groenten en meng goed.
  6. Schep de groenten door de kip en haal de pan van het vuur.
  7. Verdeel de babyspinazie over 2 borden of diepe kommen en leg de gebakken kip met groenten er bovenop.
  8. Garneer met sesamzaad, chilivlokken en verse koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 491
  • Vetten: 27,7
  • Koolhydraten: 9,3
  • Vezels: 7,6
  • Eiwitten: 47