Ingrediënten
Schaal
Teriyakisaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 30 ml sojasaus
- 35 ml water
- 1 tl Sukrin Gold
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl arrowroot of maizena
- 1 tl sesamolie
Kip + Groenten
- 1 kleine rode ui
- 400 gr kipdijfilet
- chilivlokken naar smaak
- peper naar smaak
- 1 aubergine
- 1 paksoi
- 1 el olijfolie of wokolie
- 200 gr (baby)spinazie
- sesamzaad (garnering)
- chilivlokken (garnering)
- verse koriander (garnering)
Bereidingswijze
- Pers de knoflook en doe de sojasaus met de knoflook in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten voor de teriyakisaus toe aan de kom en meng goed.
- Snijd de rode ui in ringen. Voeg dit samen met de kipdijfilet toe aan een kom en breng op smaak met chilivlokken en peper. Voeg 2/3 van de teriyakisaus toe. Meng goed en zet in de koelkast. Laat minimaal 6 uur of het liefst een hele nacht de marinade intrekken.
- Snijd de aubergine doormidden en in dunne plakjes of blokjes. Snijd de paksoi in stukken.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak rondom goudbruin.
- Verwarm een andere pan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie of wokolie en bak hierin de aubergine en paksoi gaar. Schenk de overgebleven teriyakisaus bij de groenten en meng goed.
- Schep de groenten door de kip en haal de pan van het vuur.
- Verdeel de babyspinazie over 2 borden of diepe kommen en leg de gebakken kip met groenten er bovenop.
- Garneer met sesamzaad, chilivlokken en verse koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 491
- Vetten: 27,7
- Koolhydraten: 9,3
- Vezels: 7,6
- Eiwitten: 47