Ingrediënten
Schaal
Marinade
- 1 el wokolie
- 1 teentje knoflook,
- 3 cm verse gember
- 1 el sesamzaad
- 30 ml sojasaus
- 30 ml water
- 1 el erythritol
- optioneel 1/4 tl xanthaangom
Teriyaki
- 300 gr kipfiletblokjes
- 400 gr broccoliroosjes
- 1 el wokolie
- 1/2 ui
- 250 gr gesneden champignons
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 stengel lente-ui
- 2 el sesamzaad
- optioneel: 1 rode peper
Bereidingswijze
- Pers met een knoflookpers het teentje knoflook tot pulp. Pak vervolgens een kleine rasp en rasp hiermee de gember fijn. Verwarm een el wokolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, gember en sesamzaad toe. Bak dit 1 minuut boven een hoog vuur en voeg dan de sojasaus, water, en erythritol toe. Zet het vuur laag en laat dit 2 minuten sudderen. Voeg ten slotte de xanthaangom toe en verwarm totdat de saus is ingedikt.
- Laat de marinade afkoelen en voeg dit vervolgens samen met alle kipblokjes toe aan een kom. Dek de kom af en laat de marinade minimaal 15 minuten in de koelkast intrekken.
- Snijd ondertussen de ui fijn en verwarm een el wokolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe aan de pan en bak dit totdat het begint te verkleuren. Schep dan de kip met de marinade in de pan en bak dit rondom gaar en goudbruin.
- Voeg de gesneden champignons toe en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg eventueel voor meer een pittige teriyaki een fijngesneden rode peper toe. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook de roosjes in 3-4 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Pak dan nog een koekenpan en wok hierin de bloemkoolrijst gaar. Verdeel de kip teriyaki, bloemkoolrijst en gekookte broccoli over twee borden en garneer met gesneden lente-ui en sesamzaad. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 431
- Vetten: 16,2
- Koolhydraten: 9,4
- Vezels: 12,2
- Eiwitten: 51,5