Ingrediënten
Schaal
- 4 stuks kipfilet
- 8 tomaten
- 2 middelgrote courgettes
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 el gehakte peterselie
- 4 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el azijn
- 8 gedroogde tomaatjes
- zout en peper naar smaak
- 100 gr rucola
- 75 gr feta kaas
Bereidingswijze
- Pak de kipfilets en kruid deze met je favoriete kruidenmix. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin goudbruin. Doe dan de deksel op de pan en bak de kipfilets 15 minuten op een laag vuur.
- Snijd onder tussen 4 tomaten in plakjes en doe deze plakjes in een bakje en zet opzij. Snijd vervolgens de overige tomaten in blokjes en doe deze in een apart bakje. Snij als laatst de courgette in blokjes.
- Haal de kip na 15 minuten bakken uit de pan en bedek de filets met aluminiumfolie om het warm te houden. Maak de pan schoon en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette blokjes toe en bak deze 10 minuten gaar.
- Doe de courgette blokjes uit de pan in een grote kom en voeg hieraan 3 eetlepels olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el azijn en zout en peper naar smaak toe. Pak een staafmixer en mix totdat er een gladde saus ontstaat.
- Om de salade te maken meng je de rucola, tomatenblokjes, 4 gedroogde tomaten en feta in een grote kom door elkaar. Pak vervolgens vier borden en verdeel hier de tomatenschijfjes evenredig over de borden. Plaats op de plakjes tomaat 1 kipfilet en een beetje courgette saus. Garneer met de gehakte peterselie en de overige gedroogde tomaten. Serveer met een beetje salade, eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kipfilet
- Calorieën: 315
- Vetten: 15,5
- Koolhydraten: 9,6
- Eiwitten: 31,2