Kipsaté is een gerecht met veel smaak dat voor ons vaak voelt als een traktatie. Voor dit recept gebruiken we de kip-saté in de vorm van een salade. Met zelfgemaakte pindasaus heb je binnen no time een heerlijke, gezonde en voedzame lunch of avondmaaltijd!
Wat voor salade serveren we bij de kipsaté?
De basis van deze salade bestaat uit gemengde sla met wortel, komkommer en witte kool. Je kunt hier zelf in variëren. Andere koolsoorten, zoals spitskool of rode kool, doen het ook goed in dit recept. In plaats van de gemengde sla kun je ook alleen spinazie of een ander soort sla gebruiken. De kip en pindasaus serveren we warm op de salade, maar je kunt deze ook even laten afkoelen en koud serveren.
Tips
Als je rauwe kool niet goed verteert, kun je deze even kort koken of stomen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Fan van saté? Bekijk ook ons recept voor vegan tempeh saté en Indonesische saté.
PrintKipsaté met frisse salade
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner, Lunch
Ingrediënten
Kipsaté en salade
- 1 el wok of olijfolie
- 1 stuk kipfilet (150 gr)
- zout en peper
- 1 wortel of winterpeen
- 1/2 komkommer
- 50 gr witte kool, gesneden
- 1 stengel bosui
- 50 gr gemengde sla
- verse koriander
- 1 tl kokosrasp
- 1/2 tl sesamzaad
- 1 el amandelen
Pindasaus
- 50 gr pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1/4 tl sambal oelek
- 1/4 tl verse gember, geraspt of gemberpoeder
- 1 el kokosmelk 17% vet
- water
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en bak de kip rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus met elkaar en laat op zacht vuur indikken. Voeg water toe om de gewenste dikte te krijgen. Schep de saus over in een kleine kom.
- Schaaf de wortel in slierten en de komkommer in dunne plakken. Snijd vervolgens de witte kool fijn en de bosui in plakjes en zet opzij.
- Meng de gesneden groenten samen met de sla in een kom. Verdeel de salade over 2 borden
- Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de sla op de borden.
- Garneer met de bosui, koriander en de pindasaus. Top af met de kokosrasp, sesamzaad en gehakte amandelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 397
- Vetten: 25,9
- Koolhydraten: 8,7
- Vezels: 7,1
- Eiwitten: 28,8
fris en lekker gerecht. de pindasaus mocht iets pittiger dus ik heb wat extra sambal gebruikt. leuk dat je zelf met de ingrediënten wat kan spelen om deze naar eigen wens op smaak te krijgen.
Erg lekker! Een keukenmachine is handig voor het snij en schaafwerk.