Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke kipsaté met zelfgemaakte pindasaus en een frisse salade. Deze voedzame lunch of avondmaaltijd zet je binnen no time op tafel. #koolhydraatarm #recept #salade

Kipsaté met frisse salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Kipsaté en salade

  • 1 el wok of olijfolie
  • 1 stuk kipfilet (150 gr)
  • zout en peper
  • 1 wortel of winterpeen
  • 1/2 komkommer
  • 50 gr witte kool, gesneden
  • 1 stengel bosui
  • 50 gr gemengde sla
  • verse koriander
  • 1 tl kokosrasp
  • 1/2 tl sesamzaad
  • 1 el amandelen

Pindasaus

  • 50 gr pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1/4 tl sambal oelek
  • 1/4 tl verse gember, geraspt of gemberpoeder
  • 1 el kokosmelk 17% vet
  • water

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en bak de kip rondom goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus met elkaar en laat op zacht vuur indikken. Voeg water toe om de gewenste dikte te krijgen. Schep de saus over in een kleine kom.
  3. Schaaf de wortel in slierten en de komkommer in dunne plakken. Snijd vervolgens de witte kool fijn en de bosui in plakjes en zet opzij.
  4. Meng de gesneden groenten samen met de sla in een kom. Verdeel de salade over 2 borden
  5. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de sla op de borden.
  6. Garneer met de bosui, koriander en de pindasaus. Top af met de kokosrasp, sesamzaad en gehakte amandelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 397
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 8,7
  • Vezels: 7,1
  • Eiwitten: 28,8